Woestijnlandschappen van Turkmenistan

Woestijnlandschappen van Turkmenistan

Kamperen in Turkmenistan

Hoogtepunten van deze off-road trip door Turkmenistan naar o.a. de brandende gaskrater in Darwaza:
– de bizarre hoofdstad Ashgabat
– de gaskrater Darwaza en een nachtelijk verblijf in tenten
– het platteland en haar tribale bewoners
– woestijnlandschappen in west Turkmenistan
– kamperen en het outdoor leven
– ter compensatie een dagje relaxen in een strandresort aan de Kaspische Zee

Een stevige trip, dwars door het westelijke deel van Turkmenistan en vaak over onverharde woestijnwegen. U kampeert veel op deze reis (vijf overnachtingen) en verblijft zelfs eenmaal in een pensionnetje in een pelgrimsoord. Onderweg komt u een brandende gaskrater tegen, archeologische opgravingen, een pelgrimsoord, en kunt uitrusten in een hotel gelegen aan de kust in de kustplaats Turkmenbashi!

U heeft een visum en een uitnodigingsbrief (LOI) om het gesloten Turkmenistan te mogen bezoeken. Wij regelen voor u de LOI, het visum ontvangt en betaalt u ter plekke bij aankomst in het land.

Lees meer over de mogelijkheden en hoogtepunten van reizen in Turkmenistan en in Centraal-Azië hier.

Dag 1

Vlucht naar Ashgabat, hoofdstad van Turkmenistan

Dag 2

Dagafstand: 300 km

Aankomst op de luchthaven van Ashgabat, normaal gesproken in de nacht of vroege ochtend, en transfer naar uw hotel, een afstand van ongeveer 20 km.

Vroeg in de ochtend vertrek voor een off-road trip naar de brandende Darwaza gaskrater. U rijdt door het zand van de Karakum-woestijn. Onderweg bezoekt u verschillende kleine nederzettingen. De gaskrater brandt al sinds 1974, toen geologen meenden om ‘even’ het aangetroffen gas af te fakkelen!

Kamp, BBQ-diner en overnachting in tenten.

Darwaza crater in Turkmenistan

Dag 3

Dagafstand: 260 km

Vandaag zult u voornamelijk off-road rijden, in westelijke richting naar de rivierbedding van de oude Uzboy-rivier. Picknick lunch in de Guy-Islam woestijnnederzetting. In de namiddag volgt dan een bezoek aan het fort Parthian Ygdykala.

Kamp, diner en overnachting in tenten.

Turkmen desert

Dag 4

Dagafstand: 245 km

Na het ontbijt rijdt u naar de rotsformaties van Kemal Ata. Picknick lunch onderweg (bij de nederzetting Koymat). Overnachting in tenten.

Camping in the Karakum, Turkmenistan

Dag 5

Dagafstand: 90 km

Na het ontbijt transfer naar het uitkijkpunt Yangikala. Ontdek de canyons per jeep en te voet. Picknick lunch in canyons.

In de middag gaat u verder naar het pelgrimsoord Gozli Ata. Hier heeft u de mogelijkheid om te wandelen in de nabijgelegen kloven van Gozli Ata. Overnachting in het pelgrimshostel.

Camping in the Karakum, Turkmenistan

Dag 6

Dagafstand: 200 km

U rijdt richting de Kaspische Zee naar de stad Turkmenbashi. Daar bezoekt u het stadscentrum en kunt relaxen bij een hotel aan de kust van de Kaspische Zee.

Hier is een heus strandresort gebouwd en het is aan u om te constateren of dat in het jaar van uw bezoek al door lokale vakantiegangers wordt benut, of dat verlaten is zoals het nieuw gebouwde deel van Ashgabat!
Awaza resort in Turkmenistan

Dag 7

Dagafstand: 310 km

U rijdt zuidwaarts naar de zoutvlakten van Misrian en op zoek naar de overblijfselen van de stad Zijderoute stad Dehistan.

Daar zult u het kamp opzetten. Vervolgens nuttigt u het diner, en overnacht in tenten.

Kopetdag Mountains, Turkmenistan

Dag 8

Dagafstand: 350 km

U vervolgt in oostwaartse richting door de Sumbar River Valley en de maanlandschappen van het Kopetdag gebergte. Bezoek het bergdorp Nohur met zijn tribale begraafplaats, bedevaartsoord en traditie van zijde weven. Het kamp wordt opgezet in de bergen. Diner, en overnachting in tenten.

Nohur Village in Turkmenistan

Tribale begraafplaats in Nohur

Dag 9

Dagafstand: 200 km

U keert terug naar Ashgabat met onderweg een bezoek aan het ondergrondse meer van Kowata. In de namiddag vrije tijd in Ashgabat.

Ashgabat new city, Turkmenistan

Dag 10

Dagafstand 10 km

U wordt naar de luchthaven van Ashgabat gebracht, afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht naar huis.

De kosten van dit programma bedragen bij zes, vier en twee personen €1.390 per persoon. (De reden is dat bij meer personen een extra auto nodig is, derhalve geen korting bij een grotere groep). Voor andere groepsgroottes kunt u ons aanschrijven.
Inbegrepen in de aanbieding zijn:
– drie overnachtingen o.b.v. verblijf in tweepersoonskamers incl. ontbijt in 3* hotels; eenmaal in een yurt en vijfmaal in een tweepersoonstent
– alle transfers in Turkmenistan per auto (twee personen) of minibus (vanaf vier personen)
– 5x lunch en 6x diner
– 1,5 liter mineraalwater onderweg per persoon per dag
– uitnodigingsbrief voor het visum (LOI)
optioneel: services van een Engelssprekende gids gedurende de gehele reis,; inclusief de entreegelden voor de bezienswaardigheden die onderweg dan worden bezocht bedragen de meerkosten resp. €460, €230 en €180 per persoon bij twee, vier en zes deelnemers.

De eenpersoonskamer toeslag bedraagt €185.

Niet inbegrepen zijn de internationale vliegtickets, de overige maaltijden, Engelstalige begeleiding, entreegelden voor de bezienswaardigheden, het Turkmeense visum (kosten incl. migratie-belasting ongeveer USD 110, cash te voldoen bij aankomst) en de niet genoemde services . Tenslotte houden wij per persoon €9 in voor het GGTO Garantiefonds.

  Informatie

  PLAATS

  West Turkmenistan

  DATA

  hele jaar

  PRIJS

  vanaf €1.390 p.p. bij 2-4-6 personen

  LENGTE

  10 dagen

  Contact