Woestijnlandschappen van Turkmenistan

Woestijnlandschappen van Turkmenistan

Hoogtepunten van deze off-road trip door Turkmenistan:
– de bizarre hoofdstad Ashgabat
– de gaskrater Darwaza en een nachtelijk verblijf in tenten
– het platteland en haar tribale bewoners
– woestijnlandschappen in west Turkmenistan
– kamperen en het outdoor leven
– ter compensatie een dagje relaxen in een strandresort aan de Kaspische Zee

Een stevige trip, dwars door het westelijke deel van Turkmenistan en vaak over onverharde woestijnwegen. U kampeert veel op deze reis (vijf overnachtingen) en verblijft zelfs eenmaal in een pensionnetje in een pelgrimsoord. Onderweg komt u een brandende gaskrater tegen, archeologische opgravingen, een pelgrimsoord, en kunt uitrusten in een luxe hotel in de kustplaats Turkmenbashi!

Anno 2019, en het ziet er niet naar uit dat dit in de nabije toekomst zal veranderen, heeft u nog steeds een visum en zelfs een uitnodigingsbrief (LOI) om het gesloten Turkmenistan te mogen bezoeken. Wij regelen voor u de LOI, het visum ontvangt en betaalt u ter plekke bij aankomst in het land.

Dag 1

Vlucht naar Ashgabat, hoofdstad van Turkmenistan

Dag 2

Dagafstand: 300 km

Aankomst op de luchthaven van Ashgabat, normaal gesproken in de nacht of vroege ochtend, en transfer naar uw hotel, een afstand van ongeveer 20 km.

Vroeg in de ochtend vertrek voor een off-road trip naar Darwaza, door het zand van de Karakum-woestijn. Bezoek aan verschillende kleine nederzettingen onderweg.

Kamp, BBQ-diner en overnachting in tenten.

Dag 3

Dagafstand: 260 km

Vandaag zult u voornamelijk off-road rijden, in westelijke richting naar de rivierbedding van de oude Uzboy-rivier. Picknick lunch in de Guy-Islam woestijnnederzetting. Bezoek in de namiddag aan het fort Parthian Ygdykala.

Kamp, diner en overnachting in tenten.

Dag 4

Dagafstand: 245 km

Na het ontbijt rijdt u naar de rotsformaties van Kemal Ata. Picknick lunch onderweg (bij de nederzetting Koymat). Overnachting in tenten.

Dag 5

Dagafstand: 90 km

Na het ontbijt transfer naar het uitkijkpunt Yangikala. Ontdek de canyons per jeep en te voet. Picknick lunch in canyons.

In de middag gaat u verder naar het pelgrimsoord Gozli Ata. Hier heeft u de mogelijkheid om te wandelen in de nabijgelegen kloven van Gozli Ata. Overnachting in het pelgrimshostel.

Dag 6

Dagafstand: 200 km

Rijd richting de Kaspische Zee naar de stad Turkmenbashi. Bezoek het stadscentrum en relax bij een hotel aan de kust van de Kaspische Zee.

Dag 7

Dagafstand: 310 km

Rijd zuidwaarts naar de zoutvlakten van Misrian en de overblijfselen van de stad Zijderoute stad Dehistan.

Het kamp opzetten in de omgeving van deze opgraafplaats. Diner, en overnachting in tenten.

Dag 8

Dagafstand: 350 km

Rijd oostwaarts door de Sumbar River Valley en de maanlandschappen van het Kopetdag gebergte. Bezoek het bergdorp Nohur met zijn tribale begraafplaats, bedevaartsoord en traditie van zijde weven. Het kamp wordt opgezet in de bergen. Diner, en overnachting in tenten.

Dag 9

Dagafstand: 200 km

Keer terug naar Ashgabat met onderweg een bezoek aan het ondergrondse meer van Kowata. In de namiddag vrije tijd in Ashgabat.

Dag 10

Dagafstand 10 km

U wordt naar de luchthaven van Ashgabat gebracht, afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht naar huis.

De kosten van dit programma bedragen bij vier personen €1.390 per persoon en bij twee personen €1.525 p.p. Voor andere groepsgroottes kunt u ons aanschrijven.
Inbegrepen in de aanbieding zijn:
– drie overnachtingen o.b.v. verblijf in tweepersoonskamers incl. ontbijt in 3*n hotels; eenmaal in een pension en vijfmaal eenmaal in een tweepersoonstent
– alle transfers in Turkmenistan per auto (twee personen) of minibus (vanaf vier personen)
– 8x lunch en 6x diner
– 1,5 liter mineraalwater onderweg per persoon per dag
– uitnodigingsbrief voor het visum (LOI)
– optioneel: services van een Engelssprekende gids gedurende de gehele reis, offerte op aanvraag
Eenpersoonskamer toeslag €175.

Niet inbegrepen zijn de internationale vliegtickets, de overige maaltijden, Engelstalige begeleiding, entreegelden voor de bezienswaardigheden, het Turkmeense visum (kosten incl. migratie-belasting ongeveer USD 100, cash te voldoen bij aankomst) en de niet genoemde services . Tenslotte houden wij per boeking €15 in voor het GGTO Garantiefonds.

Informatie


PLAATS

West Turkmenistan

DATA

hele jaar

PRIJS

vanaf €1.390-1.525 p.p. bij 4-2 personen

LENGTE

10 dagen

Contact