Reiservaringen

Reiservaringen

  • In september 2021 maakten we een rondreis door Oezbekistan. Oezbekistan was voor ons onbekend terrein. Het prachtige land, de zachtaardige bevolking, de adembenemende gebouwen, het lekker eten, de prachtige uitzichten, de fascinerende geschiedenis, … overtrof onze wildste dromen. Een ongekend pareltje in Centraal-Azië.
Uiteraard bezochten we alle hoogtepunten zoals Tashkent, Khiva, Buchara, Samarkand en de Fergana vallei maar we bezochten ook de minder gekende gebieden.
We reisden naar Nukus en maakten een tocht over de bodem van het Aralmeer tot aan de rand van het meer. Een dubbele ervaring, zo verlaten, zo fascinerend, zo onwezenlijk, zo stil, … en tevens ook heel mooi. Vanuit Samarkand reisden over fascinerende bergkammen we naar het zuiden naar Termez, een grensstad met Afghanistan.
Onderweg bezochten we eerst de monumenten van Shakhrisabz.Onbekend, maar zeker de moeite om naartoe te trekken.
In de streek rond Termez maakten we kennis met een totaal ander Oezbekistan, andere natuur, landschappen en mensen.
Oezbekistan: onbekend en onbemind, voor ons in alle opzichten een topper.
Dit hadden we natuurlijk mede te danken aan Ardjan van Centraal-Azië Reizen.
Alles was tot in de puntjes geregeld, prachtige accommodaties, boeiende excursies.
Een heel afwisselend programma een aanrader voor iedereen die overweegt om dit fascinerende

    author-image
    Thera en Dirk uit België over hun rondreis in Oezbekistan van 21 dagen in augustus en september 2021
  • Hallo Ardjan, we kijken terug op een zeer geslaagde reis!! Alles liep vlekkeloos,mede dankzij de goede organisatie en gastheerschap van Rakhmatjon. Het busje, dat steeds weer op tijd ergens stond, de lokale stadsgidsen, die allen goed Engels spraken en goed geïnformeerd waren. Hij adviseerde goed over leuke restaurants, zorgde dat we bij de lichtshow savonds in Samarkand waren, noem maar op. We waren steeds mooi op tijd weer op de luchthaven of treinstations. Ook de homestay vonden we een erg leuke ervaring, hoewel, als ik er dan toch iets over mag zeggen, dit meer een redelijk grote bed en breakfast was dan een homestay. We verbleven er met 22 mensen tegelijkertijd. Maar neemt niet weg; het was erg mooi even in de bergen te kunnen lopen. Het was leuk even uit de steden weg te zijn en iets van het platteland te zien. De mensen waren erg gastvrij. Er werd gezongen tijdens het eten, we hebben nog de lokale kliniek mogen bekijken… Maar het was een prachtige en zeer geslaagde reis. Wat een mooie indrukwekkende steden! Het weer zat ook erg mee, dat is natuurlijk ook fijn, op het moment dat we vertrokken, zakte de temperatuur met ca 10 ‘…. Het hotel in Tashkent vonden we erg goed.

    author-image
    Joke Joosten uit Nederland over haar 10-daagse klassieke rondreis met acht personen in oktober 2019 in Oezbekistan
  • Dag Ardjan, we zijn net terug van een fantastische 14-daagse vakantie in Oezbekistan en Kazachstan. Het was een unieke bestemming en belevenis!!! Reclame hiervoor zal zeker door ons worden gemaakt bij familie en vrienden. Eén minpuntje: Almaty is tegengevallen. Voor de rest van de vakantie : 10/10!

    author-image
    Martine en Fraukje uit België over hun 16-daagse rondreis in Oezbekistan en Kazachstan in september 2019
  • Dag Zhaniya, bedankt, voor een heel fijne reis in Kazachstan. We waren erg onder de indruk van de natuur en de verscheidenheid in het landschap! Nurlan was een goede gids & chauffeur en kon zeker goed genoeg Engels om mopjes te maken tijdens de autoritten en het avondeten. We hebben echt een leuke tijd met hem gehad. De auto zelf was ook heel comfortabel. Ik had zelf gevraagd om de standaardtrip met een dag uit te breiden, achteraf gezien zou ik het toch op vier dagen gehouden hebben. Ons (wandel)tempo lag toch hoger dan verwacht.
Het mooiste vonden wij zelf de wandeling in de Aktau bergen, een heel bijzondere ervaring, omdat we echt helemaal alleen waren. De homestay in Saty vonden we ook een aanrader, echt heel vriendelijke en gastvrije mensen en lekker eten.
We hebben dus een geweldige vakantie gehad, nog eens bedankt voor de organisatie!

    author-image
    Lindsy & Thomas uit België over hun vijfdaagse trip vanuit Almaty in september 2019
  • Wij zijn net terug van onze driedaagse trip! Het was geweldig! Geef ze daar in Kazachstan nog maar eens een dikke pluim en vooral Constantin, onze chauffeur heeft dat fantastisch gedaan. Hij sprak heel goed Engels (en kende zelfs al enkele woordjes Nederlands). Het was een zalig mens, zalige rit en we hebben fantastisch mooie dingen gezien!

    author-image
    Veerle Thys uit België over haar driedaagse trip vanuit Almaty met vier personen in juli-augustus 2019
  • Hallo Ardjan, we hebben erg genoten van onze 4-daagse tocht naar de bergen. Tau was een prima gids. Hij sprak goed Engels, was energiek, wist veel van het gebied en een erg plezierig in de omgang. Het ging perfect samen met mijn zoon. Ik vond Kazakhstan erg mooi. Het heeft mijn kennis over het land vergroot, en beter begrip voor de Kazakken gegeven. Dank voor je advies en de organisatie!

    author-image
    Anke van Dam uit Nederland over haar vierdaagse trip met twee vrienden in de provincie Almaty in juli 2019
  • Dag Ardjan, we zijn gisterenavond thuis gekomen na 18 fantastische dagen in Kazachstan. Dank je wel om alles zo goed voor ons te regelen. De hotels, de guesthouse in Saty, de yurt in de Charyn Canyon, het transport naar de hotels, alles was piekfijn geregeld. Sacha en Dina hebben ons een prachtige tijd bezorgd rond Almaty. We waren heel blij met de comfortabele wagen waar we voldoende ruimte hadden voor onze groep van zes (met airco) en met de behendige rijstijl van Sacha. Dina was voor ons de geknipt gids: altijd vriendelijk en in de weer, ontzettend goed met de kinderen en goed op de hoogte van de geschiedenis en de gewoontes in Kazachstan. De kinderen noemen haar intussen tante Dina, ik denk dat dit genoeg zegt. Ze is er in geslaagd om Zhano nog trotser te maken op zijn roots dan hij al was. Fijn ook dat haar Engels zo goed is, ook voor de kinderen was er heel veel verstaanbaar. Verder hebben we de Kazachse bevolking ervaren als heel gastvrij en was de natuur adembenemend.

    author-image
    Nele Hermie uit België over haar 18-daagse reis met zes personen door verschillende delen van Kazachstan in juli 2019
  • Hallo Ardjan, Zhaniya, graag wilde ik jullie bedanken voor een hele mooie, en heel goed georganiseerde rit in Kazakhstan. Wij hebben ons kostelijk vermaakt, en onvergetelijke indrukken opgedaan. Het uitgestrekte en weidse landschap van de steppe, de adembenemende uitzichten in de Aktau bergen en in de omgeving van de Kolsai meren is een waanzinnige ervaring. We hadden ietwat pech met het weer, maar uiteindelijk had ook de ene avond/nacht/ochtend in de regen wel zijn charme. We hebben het paardrijden in Kolsai derhalve overgeslagen, en zelf op de laatste dag nog paardrijden geregeld in de Turgen vallei, wat ook helemaal te gek was. Bruut mooie uitzichten. Verder was het echt geweldig om zo ver van de beschaving te zijn, geen mens tegen te komen, en elke avond in de buitenlucht bij een kampvuur te zitten. Onze gids, Nurlan, sprak gewoon goed Engels, en daar waar nodig bracht mijn kennis van het Russisch ook uitkomst. In ieder geval hebben wij een hele toffe tijd gehad, ook zeker dankzij de expertise van Nurlan, want hij bracht ons naar een waanzinnig mooie geheime plek in de Temerlik Canyon voor de laatste nacht in de wildernis, wat hét hoogtepunt was van onze reis. Wij zijn extreem tevreden klanten, en bedanken jullie volle porties voor het organiseren van deze short break. Een dik compliment aan jullie bedrijf, jullie service en bereikbaarheid.
Heel veel succes in de toekomst, en wie weet tot nog eens een keer. Groeten! Borrit.

    author-image
    Borrit van Dis uit Nederland over zijn vijfdaagse trip met twee vrienden in de provincie Almaty in juni 2019
  • Wij zijn net weer terug uit Kazachstan en zijn zeer voldaan. We hebben de 9-daagse reis rondom Almaty gedaan met een groep van 10 personen. Wat een prachtig interessant enerverend weids land is Kazachstan en wat een vriendelijke gastvrije mensen. Wat hebben we veel mooie natuur gezien en afwisselende dingen gedaan. We hebben écht volop genoten.
Onze energieke gids Dina was fantastisch, de chauffeur Igor reed zeer betrouwbaar en de mercedes-bus zeer effectief. We hebben meer gekregen dan wat we verwacht hadden. Alles was perfect geregeld en werd flexibel ingevuld. Vanaf het allereerste contact met Ardjan voelden we ons “gehoord” in onze wensen en plannen. Dat is de hele reis zo doorgegaan. We zijn erg goed verzorgd en er werd steeds goed overlegd met ons. Heel fijn! Dát, in combinatie met het erg mooie weer maakte onze reis onvergetelijk. Hartelijk dank! We genieten en sudderen nog een hele tijd na, verwacht ik. Vriendelijke groeten.

    author-image
    Ria van Schaaijk uit Nederland over haar zevendaagse trip met 10 familieleden in de provincie Almaty in mei-juni 2019
  • Dag Ardjan, we zouden je graag nog willen bedanken voor de goede planning/organisatie van onze reis naar Oezbekistan afgelopen zomer! We vonden het een prachtig land, zeer vriendelijke mensen, zeer goede lokale gidsen en alles verliep vlekkeloos qua organisatie!
Als enige vernoemenswaardig verbeterpunt zouden we de folklore show in Boechara misschien niet aanraden voor ‘jonge’ mensen van onze leeftijd… Voor de rest een super reis! Veel succes met al je toekomstige reizen & nogmaals bedankt!

    author-image
    Louise van Isterdael, Saskia & Helena Verbeek uit België over hun 12-daagse klassieke rondreis in Oezbekistan in september 2018
  • Beste Ardjan, wij willen jou en de mensen van de lokale partner heel hartelijk danken voor deze mooie reis. Oezbekistan heeft ons aangenaam verrast. Rijke cultuur, afwisseling in landschappen, vriendelijke mensen, lekker eten…
De organisatie was excellent en verliep vlekkeloos. We hadden een prima chauffeur die de gaten en bulten in de asfalt perfect aankon, altijd paraat stond en met ons sprak in Spaans. De gidsen in de steden hadden elk hun stijl en een grote kennis. Anton loste een plots opduikend probleem goed op. De hotels waren goed gelegen en boden goede kwaliteit.
We genieten nog na van deze intense reiservaring. Met vriendelijke groet.

    author-image
    Familie Vanderbeek-Frans uit België over hun familiereis van 12 dagen voor vier personen in Oezbekistan in juli 2018
  • Dear Ardjan, we had a very nice trip in Almaty region with our great driver, Nurlan. The accommodation in Saty village was absolutely great – lovely people and amazing surroundings! All in all we do not have any reason to complain 🙂 We only had no lunch on our way back to Almaty as it was shown in the trip description, but it doesn’t matter at all! It was very important for us to see a landscape and some points of interest BEFORE the mass tourism arrives – so we guess, that it was the right decision for us at the right moment! Thanks for all, Ardjan! Best regards.

    author-image
    Sebastian from Frechen, Germany, on his four day trip for two persons in Almaty Province in July 2018
  • Hello Ardjan Langedijk, we have made a tour of Kazakhstan from 09-07-2018 until 13-07-2108. We have enjoyed a beautiful country. Our compliments to the guide Sergey. He did a great job, was quiet and had humor at his time. Because of the heat we were sometimes gone early in the morning, but he just kept going until the program ended. He skipped nothing and was open to a new excursion to Khorgos. In short, the guide and the tour is a must! Sincerely.

    author-image
    Ineke & Martin from The Netherlands on their five-day trip in Almaty Province in July 2018
  • We have just returned from a wonderful holiday in Kazakhstan! Ardjan has helped very well. He listened well, worked quickly, and always responded quickly and adequately to our questions, also on the road. We received two contacts for the trip (in Kazakhstan and Kyrgyzstan respectively) who did a good job. We have had a wonderful holiday, and will definitely recommend you.

    author-image
    Tjemme van der Meer & Ineke Bil from The Netherlands on their short trips in Kazakhstan and in Kyrgystan with four persons in August 2018
  • Dear Ardjan, we had a very interesting and varied holiday. I am glad that we had the first week organized, because the ‘Green ring Almaty’ we could not manage on our own. We had a good driver (Konstantin), who explained everything we wanted to know in English. The trip was very varied: Almaty was very modern, multicultural, and well organized. The villages probably had their peak in the Soviet era. Nature is very beautiful, although you sometimes have to drive a lot for it. The stay in Saty pleased us the best, with nice walks around the Kayindi lake and the Kolsai lakes, and then delicious food at a Kazakh family. Many greetings.

    author-image
    Annemieke &Thomas from The Netherlands on their eight day tour 'Green Ring Almaty' in August 2018
  • Hi Ardjan, we are indeed back again. Had a great trip and enjoyed the open nature, friendly people and traveling itself. Thanks for organizing, it is amazing how everything went smoothly!

    author-image
    Koen van Dijk from The Netherlands on his 18-day trip 'Destination, the Shrinking Aral Sea' for two persons in Kazakhstan in July-August 2018
  • This summer we went on a tour in Kazakhstan, its was our introduction to the country. From travel reports on the internet we understood that some trips can not be done on your own. We found Kazakhstan Tours during our search on the internet. We wanted a tailor-made tour to the Aral Sea. Ardjan has made us a proposal in which we found ourselves perfectly fine. We have been to the Aral Sea with a good English speaking guide. On the way we stopped regularly and we also received a lot of information. A great guide. We stayed at a Kazakh family home and although we do not speak the language, this was a very nice and unique experience. We also watched the World Cup final football in the local pub, this was also very nice to experience. Our train departed at 6 o’clock in the morning, that was no problem at all. There was even a delicious breakfast prepared for us by the hostess, for which our compliments. We can therefore recommend Ardjan / Kazakhstan Tours to everyone.

    author-image
    Family Deurloo from The Netherlands on their four day trip for four persons to the Aral Sea in Kazakhstan in July 2018
  • It was a wonderful trip to and in Kazakhstan. Astana is a special city and fun to see and experience. In Shymkent we were nicely met by Ismail and drove past the cultural highlights. On the way we got camel milk. I should have politely refused that, it turned out later. The train journey from Turkestan to Tulkubas was very nice and comfortable. Akzu-Zhabagly is beautiful, our accommodation was fine and the Rustem guide was fun and informative. Then we took the Spanish train to Almaty. The Spanish train is considerably less stable than the Russian one, but still okay. Almaty is a beautiful city. Here we rented a car with which we went to Altyn Emel and Charyn Canyon. Beautiful landscapes. We ended in Almaty for another day and a half. We found it a very nice experience! Friendly people and a country worth travelling. Impressive landscapes. Thank you for your help and kind regards.

    author-image
    Ruud Limmen from The Netherlands on his 9-day trip for four persons in several parts of Kazakhstan in June 2018
  • Together with guide Timur we left Almaty to spend five days in the countryside. In a short time we have seen a very varied nature: from the dry and rugged White Mountains and Singing Dune to the beautiful Kolsai lake and an overnight stay in a yurt. The lack of many tourists and the friendliness of the people on the road make you secretly feel a bit of an adventurer in undiscovered territory. For lovers of nature, this tour is an absolute must!

    author-image
    Gwenda Alblus from The Netherlands on her nature trip from Almaty for two persons in August 2018
  • Good afternoon, we had a fantastic trip! Kazakhstan is a beautiful country, even more beautiful than expected. Everything was very well taken care of and arranged. Our guide Dina and the driver also deserve compliments. Always trying to please us. In short, it was great!!

    author-image
    Tini van Schaaijk from The Netherlands on their 9-day tour Green Ring Almaty for 10 persons in May-June 2018
  • June 2018, father and son on an adventurous trip. 8-day trip made self-drive 4×4. All perfectly arranged by Ardjan. Beautiful landscapes. Almaty – Charyn Canyon – Saty (Kolsai lakes) – Altyn Emel National Park (singing dunes and mountains). Compliment to the local guidance. Both on arrival and departure travel agent Assija was present with tips, all information (hotels, homestays, telephone numbers) and also when transferring the rental car.
A wonderful trip! Quite long days but definitely worth it!

    author-image
    Leo and Ko van Loon from The Netherlands on their 8-day self-drive tour Green Ring Almaty in June 2018
  • As I promised, I am getting back to you regarding our holiday. It was fantastic. The balance between trekking and having a look was achieved.  The final itinerary was a good balance.
Each section of Kazakhstan was unique, our local guides great, so knowledgeable and made sure our trip was fantastic.  All guides were punctual, where a guide was due to be that’s where they were.  The drivers were very courteous and safe and good travelling companions. The train travel great, the people so friendly. It was amazing the conversations we had with locals without any common language. The family photos and a couple of kangaroo pictures broke the ice.
A storm which meant we couldn’t camp overnight caused us to sleep in pilgrims hostel at one of the underground mosques. What an amazing experience, actually one of the highlights.
Tajikistan was also great, so incredibly beautiful and again the people lovely. Great guide and driver for the trip. Overall the accommodation was excellent, the standard differed in each location to match the location.
The only criticism was we had too much food, so well fed. The restaurants etc, great. For people wanting to experience these two countries this trip was perfect. Once again thanks.

    author-image
    Steve and Penny Beagley from Darwin, Australia, on their 27-day itinerary in Kazakhstan (including the Mangistau region) & Tajikistan in May-June 2018
  • Dear Ardjan, we have had a carefree and fantastic journey. The environment in both countries was even better than we had imagined and the people were much friendlier than expected (we had expected Russian ‘friendliness’). We were also happy with our choice to travel without a guide, that is fine to do and gives a bit more freedom.
The overnight stays were very varied and sometimes had above expectation luxury. Food in the homestays was very good. Thanks to the fact that the overnight locations in cities & villages were located in central places we could immediately explore the neighborhood. The Baytur resort was disappointing with unfriendly staff and all the plumbing was leaking (we had a cottage, maybe the yurts are better).
Car rental was excellent, clear contract and good agreements. Overnight locations could have been specified in advance, for example with coordinates. We will definitely recommend you to friends who also want to travel in Central Asia. Maybe I will go on motorbike again through Kyrgystan and Tajikistan. Thank you for arranging. Sincerely.

    author-image
    Diederik Zuiderwijk from The Netherlands on his 21-day tour for two persons in Kazakhstan & Kyrgystan in rented cars in August 2018

Contact