Tadjikistan

Individuele voorbeeldreizen in Tadjikistan

Fann Gebergte in Tadjikistan

9 dagen – licht avontuurlijk – cultuur & natuur

Kennismaking met Tadjikistan

Een relatief kort programma waarin de hoodstad Dushanbe en de tweede stad Khujand bezoekt, alsmede ook de overweldigende natuur van Tadjikistan intrekt. In het Fann gebergte bezoekt u het prachtige Iskanderkul Meer en vervolgens de stad Penjikent en historische sites nabij. Verder naar het noorden, het cultuurrijke Istarafshan en tot aan Khujand. Na een verblijf aldaar volgt de terugreis naar Dushanbe, waar u nog een middag zult vertoeven. Prijs €1.100-1.200 p.p. bij vier resp. twee personen (indicaties).

LEES MEER

Trekking in het Fann Gebergte in Tadjikistan

6 dagen – avontuurlijk – wandelreis – combineert goed met Oezbekistan

Wandelen in het Fann Gebergte

Een reisprogramma dat zich goed laat combineren met een bezoek aan Oezbekistan, immers het startpunt bevindt zich nabij het legendarische Samarkand. Dit is een zesdaagse wandelreis in het prachtige Fann Gebergte. U verblijft onderweg in gastvrije homestays, wandelt naar verschillende bergmeren terwijl uw bagage per auto wordt vervoerd. Het eindpunt is de hoofdstad Dushanbe, met een avondexcursie aldaar. Kostenindicatie vanaf €850-900 p.p. bij vier-twee personen.

LEES MEER

Zevenmerengebied in Tadjikistan

19 dagen – zeer avontuurlijk – met bezoek aan Afghanistan!

Reis over de befaamde Pamir Highway

In 2017 legden Diederik Jekel en Marc van der Linden een verkorte versie van dit programma af voor het TV-programma De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld! Dit 19-daagse programma is wellicht het meest avontuurlijke dat u op deze website zult vinden. De Pamir Highway is beroemd en berucht, en legendarisch. De rit start in de Kirgiese stad Osh en rijdt spoedig de Tadjiekse grens over. De berglandschappen zijn indrukwekkend, de weg soms spectaculair. Bijzonderheid; we hebben een kort bezoek aan een veilig stukje Afghanistan opgenomen in het programma! U eindigt in de Tadjiekse hoofdstad Dushanbe.
Vanaf 2021 is helaas de grens tussen Kirgizië en Tadjikistan gesloten en zal de reis alleen binnen Tadjikistan plaatsvinden.

LEES MEER