Landencombinaties

Voorbeelden van Combinatiereizen in Centraal-Azië

14 dagen – licht avontuurlijk – veel cultuur & historie

Cultureel Oezbekistan en Geheimzinnig Turkmenistan

Een rondreis met start en finish in Tashkent. Onderweg doorkruist u woestijnen en bezoekt Zijderoute steden in Oezbekistan en archeologische vindplaatsen in Turkmenistan, plus de hoofdstad Ashgabat en een heuse brandende gaskrater. Geniet van de verschillen tussen de landen en de gastvrijheid van beiden op deze reis in Centraal-Azië.

LEES MEER

16 dagen – avontuurlijk – mix van cultuur, historie en natuur

Zijderoute Oezbekistan en Kazachse Nomaden

In 16 dagen bereist u de Zijderoute steden Boechara en Samarkand, steekt bij Tashkent de grens met Kazachstan over en bezoekt er natuurparken en het platteland waar ’s zomers nog de nomaden leven in hun yurts. In Kazachstan staan ook de oude hoofdstad Almaty en de duizend kilometer verder gelegen nieuwe hoofdstad Astana op het programma.

LEES MEER

18 dagen – avontuurlijke & intensieve reis – in vier landen

Hoogtepunten van Centraal-Azië

Vier landen in 18 dagen maken een intensieve reis in Centraal-Azië door Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan en Kirgizië. Op deze reis leert u de grote verschillen en overeenkomsten tussen vier buurlanden kennen. Archeologische schatten en megalomanie in Turkmenistan, oude Zijderoute steden in Oezbekistan, nomaden en steppe in Kazachstan, hooggebergte en yurts in Kirgizië.

LEES MEER

27 dagen – avontuurlijke reis – natuur & cultuur in vier landen

In het Spoor van de Zijderoute

In 27 dagen bezoekt u Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgizië en Kazachstan. Het tempo van deze reis in Centraal-Azië ligt lager dan bij het 18-daagse programma en meer plaatsen worden bezocht. U leert de vier landen goed kennen. Wat de landen verbindt is hun geschiedenis in de USSR, het islamitische geloof en de Turkse talen.

LEES MEER

14 dagen – avontuurlijk – Oezbeekse cultuur & Tadjiekse natuur

Oezbeekse steden en Tadjiekse bergen & meren

Een reisprogramma bestaande uit twee geheel verschillende delen. In Oezbekistan bezoekt u de legendarische steden Khiva, Boechara en Samarkand, naast de hoofdstad Tashkent. Onderweg steekt u grens over naar Tadjikistan voor een pittige trektocht van vier dagen tot bijna 4.000 meter hoogte, gevolgd door de transfer naar de hoofdstad Dushanbe en nog een stadsexcursie. Opmerking: u kunt de trektocht vervangen door een veel lichtere wandeling van enkele dagen. Kosten bij twee-vier personen €1.595-1.935 p.p.

LEES MEER

19 dagen – zeer avontuurlijk – inclusief Afghanistan!

Pamir Highway van Kirgizië naar Tadjikistan en via Afghanistan!

Dit 19-daagse programma is wellicht het meest avontuurlijke dat u op deze website zult vinden. De Pamir Highway is beroemd en berucht, en legendarisch. De rit start in de Kirgiese stad Osh en rijdt spoedig de Tadjiekse grens over. De berglandschappen zijn indrukwekkend, de weg soms spectaculair. Bijzonderheid; we hebben een kort bezoek aan een veilig stukje Afghanistan opgenomen in het programma! U eindigt in de Tadjiekse hoofdstad Dushanbe. Prijzen voor dit bijzondere avontuur op aanvraag.

LEES MEER