Landencombinaties

Voorbeelden van Combinatiereizen in Centraal-Azië

Observatorium van Ulugbek in Samarkand, Oezbekistan

14 dagen – licht avontuurlijk – veel cultuur & historie

Cultureel Oezbekistan en Geheimzinnig Turkmenistan

Een rondreis met start en finish in Tashkent. Onderweg doorkruist u woestijnen en bezoekt Zijderoute steden in Oezbekistan en archeologische vindplaatsen in Turkmenistan, plus de hoofdstad Ashgabat en een heuse brandende gaskrater. Geniet van de verschillen tussen de landen en de gastvrijheid van beiden op deze reis in Centraal-Azië.

LEES MEER

Kazachs yurtkamp in Oezbekistan

16 dagen – avontuurlijk – mix van cultuur, historie en natuur

Zijderoute Oezbekistan en Kazachse Nomaden

In 16 dagen bereist u de Zijderoute steden Boechara en Samarkand, steekt bij Tashkent de grens met Kazachstan over en bezoekt er natuurparken en het platteland waar ’s zomers nog de nomaden leven in hun yurts. In Kazachstan staan ook de oude hoofdstad Almaty en de duizend kilometer verder gelegen nieuwe hoofdstad Astana op het programma.

LEES MEER

Kamperen bij de Darwaza gaskrater in Turkmenistan

18 dagen – avontuurlijke & intensieve reis – in vier landen

Hoogtepunten van Centraal-Azië

Vier landen in 18 dagen maken een intensieve reis in Centraal-Azië door Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan en Kirgizië. Op deze reis leert u de grote verschillen en overeenkomsten tussen vier buurlanden kennen. Archeologische schatten en megalomanie in Turkmenistan, oude Zijderoute steden in Oezbekistan, nomaden en steppe in Kazachstan, hooggebergte en yurts in Kirgizië.

LEES MEER

Bolo Hauz Moskee in Boechara, Oezbekistan

29 dagen – avontuurlijke reis – natuur & cultuur in vijf landen

In het Spoor van de Zijderoute

In 29 dagen bezoekt u Turkmenistan, Oezbekistan, Tadjikistan, Kirgizië en Kazachstan. Het tempo van deze reis in Centraal-Azië ligt lager dan bij het 18-daagse programma en meer plaatsen worden bezocht. U proeft de verschillen en overeenkomsten tussen de vijf landen. De nomadische cultuur van Kazachstan en Kirgizië, de bouwwerken van Oezbekistan, de Perzische cultuur en gastvrijheid van Tadjikistan, en het mysterie Turkmenistan.

LEES MEER

Kalyan Mosque in Bukhara, Uzbekistan

14 dagen – avontuurlijk – Oezbeekse cultuur & Tadjiekse natuur

Oezbeekse steden en Tadjiekse bergen & meren

Een reisprogramma bestaande uit twee geheel verschillende delen. In Oezbekistan bezoekt u de legendarische steden Khiva, Boechara en Samarkand, naast de hoofdstad Tashkent. Onderweg steekt u grens over naar Tadjikistan voor een pittige trektocht van vier dagen tot bijna 4.000 meter hoogte, gevolgd door de transfer naar de hoofdstad Dushanbe en nog een stadsexcursie. Opmerking: u kunt de trektocht vervangen door een veel lichtere wandeling van enkele dagen.

LEES MEER

Fann Mountains in Tajikistan

19 dagen – zeer avontuurlijk – inclusief Afghanistan!

Pamir Highway van Kirgizië naar Tadjikistan en via Afghanistan!

Dit 19-daagse programma is wellicht het meest avontuurlijke dat u op deze website zult vinden. De Pamir Highway is beroemd en berucht, en legendarisch. De rit start in de Kirgiese stad Osh en rijdt spoedig de Tadjiekse grens over. De berglandschappen zijn indrukwekkend, de weg soms spectaculair. Bijzonderheid; we hebben een kort bezoek aan een veilig stukje Afghanistan opgenomen in het programma! U eindigt in de Tadjiekse hoofdstad Dushanbe. Prijzen voor dit bijzondere avontuur op aanvraag.

LEES MEER

Yurt camp at Son Kul Lake, Kyrgyzstan

16 dagen – avontuurlijk – mix van natuur, historie en cultuur

Kirgizië en Oezbekistan, twee topbestemmingen in één reis

Een combinatiereis naar de twee meest populaire bestemmingen in Centraal-Azië, Kirgizië en Oezbekistan. Hooggebergte, bergmeren en zomernomaden gecombineerd met oude Zijderoute steden, geschiedenis en handwerken. Een reisprogramma dat idealiter aan de randen van de zomer wordt genoten.

LEES MEER