Reiskalender 2023

Reiskalender 2023

Het is mogelijk om uw eigen, individuele reis in de reiskalender op te nemen om reisgenoten te zoeken. Schrijft u ons op info@centraalaziereizen.nl voor de voorwaarden.

2023

23 september-1 oktober
Cultuur- en Natuurreis naar Oezbekistan voor Schakers

Oezbekistan kent als hart van de befaamde Zijderoute een rijke culturele geschiedenis. Deze geschiedenis is goed bewaard gebleven vooral in de legendarische Zijderoute steden Samarkand en Boechara. En die bezoeken we uiteraard op deze reis, o.l.v. Engelstalige lokale gidsen
De hoofdstad Tashkent is start- en eindpunt van de reis en heeft naast oude cultuur ook een moderne aanblik te bieden.
Naast het bezoeken van deze steden maken we een uitstap van drie dagen naar het Nurata gebergte, inclusief verblijf in een homestay in een bergdorpje, en naar de Kyzil-Kum woestijn. Daar verblijven we in een Kazachs yurtkamp en kunnen liefhebbers een stukje op een kameel rijden.
Het schaakgehalte van de reis bestaat behalve het gezelschap uit (optionele) bezoeken aan schaakclubs in Tashkent, Samarkand en Boechara. Op de laatste dag van de reis wordt in Tashkent een dagtoernooi georganiseerd met deelname ook van lokale schakers.
Oezbekistan is de huidige Olympisch kampioen in de open sectie. De Olympiade werd in 2022 door hen gewonnen met een zeer jong team waarvan GM Nodirbek Abdusattorov wel de meeste bekende en de sterkste is. Op deze reis zullen we ervaren hoe het schaakspel leeft in Oezbekistan!

data:               23 september – 1 oktober 2023
waar:              in Oezbekistan, aankomst en vertrek in de hoofdstad Tashkent
voor wie:        schaakliefhebbers, en anderen
groep:             10-20 deelnemers
reisleider:       Ardjan Langedijk
organisatie:   Centraal-Azië Reizen, Heemstede
prijs:                €1.050 – €1.225 p.p. bij 20 resp. 10 deelnemers voor de rondreis incl. alles behalve lunches & diners; €800 p.p. indicatie kosten vliegtickets

Kalyan Mosque in Bukhara, Uzbekistan

Programma

Zaterdag 23 september
Vertrek vanaf Schiphol naar Istanboel waar van vlucht wordt veranderd. Aankomst in Tashkent in de nacht of vroege ochtend van 24 september. De exacte vluchten liggen nog niet vast.

Zondag 24 september
Aankomst en transfer naar het hotel. Tijd om te rusten en ontbijt. In de middag een excursie naar het oude en het nieuwe deel van Tashkent.
In de avond mogelijkheid om te schaken in een schaakclub.

Maandag 25 september
’s Ochtends per sneltrein naar Samarkand (2 uur en 10 minuten). Check-in het pensionnetje en excursies in Samarkand.
In de avond mogelijkheid om te schaken in een schaakclub in Samarkand.

Dinsdag 26 september
In de ochtend excursie in Samarkand. Vervolgens transfer per busje (ongeveer 3 uur) naar een dorpje in het Nurata gebergte. Verblijf in een homestay in een dorpje. Kennismaking met het dorpsleven.

Woensdag 27 september
Lichte wandeling in de omgeving van het dorpje. Na lunch transfer (ongeveer 2 uur) naar het Yangikazgan yurtkamp in de Kyzil-Kum woestijn. Vrije tijd en mogelijkheid om op een kameel te rijden. Overnachting in een yurt.

Donderdag 28 september
Via het Aydarkul meer, met de mogelijkheid van een frisse duik en een picknick, transfer naar Boechara. Onderweg verschillende excursies, tegen de avond aankomst in Boechara. Mogelijkheid tot bezoek aan schaakclub in de avond.

Vrijdag 29 september
Excursies in Boechara. Aan het eind van de middag sneltrein naar Tashkent (3 uur en 50 minuten). Transfer naar het hotel in Tashkent.

Zaterdag 30 september
Schaaktoernooi in een schaakclub in Tashkent met ook deelname van lokale schakers. Niet-schakers hebben een vrije dag of kunnen een extra excursie boeken.

Zondag 1 oktober
In de nacht of vroege ochtend transfer naar de luchthaven voor de vlucht via Istanboel naar Amsterdam. Exacte vluchten liggen nog niet vast.

Yangikazgan Yurt Camp in Uzbekistan

Centraal-Azië Reizen, Ardjan Langedijk, tel. 06-47126409
Landzichtlaan 10, 2101 ZH Heemstede,
ardjan@centraalaziereizen.nl, www.centraalaziereizen.nl

Contact