Rondreizen in Oezbekistan

Individuele voorbeeldreizen in Oezbekistan (meer van onze reizen op www.oezbekistanreizen.nl)

Voormalige Aralmeer in Oezbekistan

12 dagen – licht avontuurlijk – steden & expeditie

Expeditie vanuit Nukus plus de Zijderoute steden

Behalve de klassieke hoogtepunten van Tashkent, Khiva, Boechara en Samarkand bezoekt u met dit programma ook minder bekende plekken in Oezbekistan. Te beginnen in Nukus in het verre noordwesten, waar zich de unieke Savitsky kunstcollectie bevindt. U vervolgt met een expeditie naar een voormalig vissersplaatsje aan het slinkende Aralmeer, bezoekt resten van oude forten in de woestijn, voordat u startende in Khiva de gebruikelijke hoogtepunten bezoekt.

LEES MEER

Observatorium van Ulugbek in Samarkand, Oezbekistan

9 dagen – klassieke rondreis – met de belangrijkste vijf steden

Klassieke rondreis Tashkent-Khiva-Boechara-Samarkand-Shahrisabz

Een programma met de belangrijkste bezienswaardigheden van het land. U start in Tashkent, vliegt de volgende dag naar Urgench in het verre noordwesten en verblijft in het nabij Khiva. De volgende niet te missen stad is Boechara. Per auto rijdt u verder naar Samarkand, onderweg enkele belangrijke bezienswaardigheden niet missend. Een dag Samarkand, een uitstap naar Shahrisabz en vervolgens de sneltrein naar Tashkent completeren deze klassieke rondreis.

LEES MEER

Yurtkamp bij Yangikazgan in Oezbekistan

10 dagen – licht avontuurlijk – klassiek met woestijn en bergen

Zijderoute, Yurts, Kamelen en Paarden

Behalve de Zijderoute steden Khiva, Boechara en Samarkand plus de hoofdstad Tashkent kent dit programma een driedaagse uitstap in de woestijn en in de bergen. Met verblijf in een Kazachs yurtkamp en een homestay in een bergdorpje, en mogelijkheden tot wandelen, kameel- en paardrijden. U kunt het deel in de woestijn en in de bergen ook verlengen.

LEES MEER

Registan Ensemble in Samarkand, Oezbekistan

15 dagen – Zijderoute steden & andere hoogtepunten

Oezbekistan Zijde Route Compleet

Tijdens deze 15-daagse individuele rondreis in Oezbekistan bezoekt u behalve de steden Tashkent, Khiva, Boechara, Samarkand en Termez ook het bergresort Chimgan en de Fergana vallei. Een reis vol afwisseling met de Zijderoute steden, handwerken, Boeddhistisch erfgoed en natuur. Dankzij nieuwe treinverbindingen kunnen de meeste plaatsen nu ook per (snel)trein worden bereikt.

LEES MEER