Wandelen in het Fantastische Fann Gebergte

Wandelen in het Fantastische Fann Gebergte

Wandelen in het Fann gebergte in Tadjikistan

Hoogtepunten van dit programma om te wandelen in Tadjikistan:
– het Fantastisch mooie Fann Gebergte en de Zeven Bergmeren
– de zeer gastvrije lokale bevolking in de dorpjes onderweg
– verblijf in de homestays
– ter contrast een halve dag in het relaxte, groene en ruime Dushanbe

Idealiter combineert u dit reisprogramma met een programma in Oezbekistan, aangezien het startpunt zich nabij de legendarische Oezbeekse stad Samarkand bevindt. Behalve op deze website vindt u Oezbeekse programma’s ook op onze website www.oezbekistanreizen.nl

Dit is voornamelijk een wandelreis, maar geen trektocht. Uw bagage wordt meegenomen door een begeleidende auto. Het programma is derhalve ook geschikt voor families.
In 2018 heeft een Nederlandse familie met jonge kinderen deze reis gemaakt, in combinatie met o.a. een programma in Oezbekistan. Desgevraagd vertellen zij u hier graag over, schrijft u ons aan voor meer informatie.

Vanaf 2022 is een visum niet meer  noodzakelijk voor een bezoek aan Tadjikistan!

Lees meer over de mogelijkheden en hoogtepunten van reizen in Tadjikistan en in Centraal-Azië hier

Dit programma start in de stad Penjikent die gelegen is nabij de grens met Oezbekistan, en nabij de legendarische stad Samarkand. Het ligt daarom voor de hand om dit programma te koppelen met een reis in Oezbekistan.
Indien u begint in Dushanbe kunnen we de transfer Dushanbe-Penjikent eveneens aanbieden.
Schrijft u ons in beide gevallen aan voor een maatwerk-aanbieding.

 

Dag 1, start in Penjikent nabij de grens met Oezbekistan

U start in de stad Penjikent met een excursie. De oude nederzetting, evenals de moderne stad, heet Penjikent, wat in Tadjik betekent “vijf dorpen” die, zo mogelijk, het leven gaven aan de glorieuze stad. Volgens wetenschappers niet minder dan 5.500 jaar geleden.

Later rijden we naar het dorp Shing (35 km, 1 uur), dit is het begin van de Zeven Meren. Want, dit reisprogramma staat in het teken van de Zeven Meren in het Fann Gebergte.

Het huis van dhr. Sarvar is populair; zijn 6 dochters zullen ons laten zien hoe met wol en wolproducten te werken! We maken kennis met de Tadjiekse landelijke levensstijl en gewoontes. Diner en overnachting in de homestay.

Fann Mountains, Tajikistan

Dag 2, Zeven Meren Gebied

Na het ontbijt wandelen we naar de meren en verblijven we in een andere homestay, aan de oever van het vierde meer (17 km, vier uur wandelen) Onderweg genieten we van de vier verschillende meren.

Ons volgende gastgezin ‘Jumaboys’ is beroemd vanwege haar ‘Tapchan’ (houten bank) en wandkleden! De vrouw des huizes maakt lokale ‘Boftani’ en zal haar producten tonen. Diner en overnachting in de homestay.

Seven Lakes Region, Tajikistan

Dag 3, naar de Chukarak Meren

Na het ontbijt rijden we naar het prachtige basiskamp van Artuch. (hoogte 2.150 meter, afstand 120km, drie uur rijden). We verkennen nog een Tadjiekse homestay!

Tijd voor een korte wandeling naar de meren van Chukurak bij aankomst. Diner en overnachting in de hutten.

Seven Lakes Region, Tajikistan

Dag 4, de Kuli Kalon Meren

Na het ontbijt rijden we naar de verbazingwekkende meren van Kuli Kalon en terug langs de Ujram-rivier. (hoogte 2.850 meter, afstand 70 km, 2-3 uur rijden, gevolgd door een wandeling van 16 km in ongeveer 4 uur). Diner en overnachting in de huisjes.

Seven Lakes Region, Tajikistan

Dag 5, het Iskanderkul Meer

Transfer naar het Iskandar Kul Meer. (150 km, vier uur.) Picknick aan de oever van het meer.

Dit is het Meer van Alexander, en het grootste meer van de Zeven Meren in het Fann Gebergte. Volgens één legende creëerde Alexander het meer door de rivier af te dammen om een ​​dorp te vernietigen dat zich tegen hem verzette. In de omgeving van het Iskanderkul Meer lopen we naar ‘de vijf bronnen’, naar het Zmeino-meer en naar de 38 meter hoge waterval die bekend staat als “Fan Niagara”.

Later rijden we naar het Saratog-dorp voor een overnachting in een traditionele homestay.

Iskander Kul in Tajikistan

Dag 6, naar de hoofdstad Dushanbe

Na het ontbijt rijdt u naar Dushanbe (155 km, vijf uur), checking in het hotel.

Tijdens een avondexcursie zult u wandelen op het Onafhankelijkheidsplein, waar u de hoogste vlaggenmast ter wereld (165 meter!) kunt zien. En tevens een monument van de oprichter van de eerste Tadjiekse Staat – Ismail Somoni. Plus een gebouw met de grootste bibliotheek in Centraal-Azië, bestaande uit negen verdiepingen, met meer dan 11 miljoen boeken! Diner en overnachting in het hotel. Einde van de tour

Dag 7, transfer naar luchthaven

Einde van uw reis. Afhankelijk van uw terugvlucht of verdere reis wordt u naar de luchthaven van Dushanbe gebracht.

De kosten van dit programma bedragen bij vier personen indicatief €850 per persoon en bij twee personen €900 p.p. Voor andere groepsgroottes kunt u ons aanschrijven.
Inbegrepen in de aanbieding zijn:
– alle overnachtingen o.b.v. verblijf in tweepersoonskamers incl. ontbijt, in homestays en in een hotel in Dushanbe
– alle transfers in Tadjikistan per auto/minibus
– services van een Engelssprekende gids gedurende de gehele reis
– entreekaarten voor bezienswaardigheden en natuurparken volgens het programma
– alle lunches & diners (full board)
Optioneel: transfer vanuit Dushanbe naar het startpunt van het programma, indien gewenst ook transfer services en hotel accommodatie in Dushanbe voorafgaand aan het programma. Mailt u ons voor de kosten.

Niet inbegrepen zijn de internationale vliegtickets en alle andere niet genoemde services. Tenslotte houden wij per boeking €15 in voor het GGTO Garantiefonds.

  Informatie

  PLAATS

  Tadjikistan, Fann Gebergte

  DATA

  april-september

  PRIJS

  indicatie €850-900 p.p. bij 4-2 personen

  LENGTE

  6 dagen

  Contact