Vijfdaagse Trektocht vanuit Karakol

Vijfdaagse Trektocht vanuit Karakol

Trekking in Kyrgyzstan

Er zijn vele mogelijkheden voor trektochten in Kirgizië, dit is slechts één van de voorbeelden. Vraagt u ons naar de mogelijkheden indien u een langere of een trektocht wilt maken.

Hoogtepunten van deze vijfdaagse trektocht in Kirgizië in het Tersky Alatau Gebergte:
– de ongerepte natuur van Kirgizië
– de warmwaterbronnen van Altyn Arashan
– de uitstekende services onderweg

Belangrijk om te weten over deze trektocht is dat hij pittig is en een goede conditie vereist is. Het hoogste punt onderweg is 3.860 meter. U loopt in totaal 50 km, vaak over ruige ondergronden. Per deelnemer gaat een drager mee, naast een Engelstalige gids en een kok.

U start en eindigt in het stadje Karakol. Vraagt u ons desgewenst naar services in Karakol. en/of de dagen voor en na de trektocht.

Lees meer over de mogelijkheden en hoogtepunten van reizen in Kirgizië en in Centraal-Azië hier.

Deze trektocht in Kirgizië start in het provinciestadje Karakol, uitvalsbasis voor trektochten in het nabije hooggebergte. Uiteraard kunnen we u helpen met uw arrangement voor en na de trektocht.

Dag 1

Karakol – Djety-Oguz – Telety Pas, trekafstand 7km, hoogteverschil + 500m, 3-5 uur wandelen

Ontmoeting in het hotel en transfer per auto naar het begin van Telety Pas in de Djety-Oguz vallei. Djety-Oguz (betekent Seven Bulls in het Kirgies) is beroemd om zijn ongewoon heldere, rode zandstenen rotsformaties. De meest populaire rotsen zijn Seven Bulls en Broken Heart.

Begin van de trektocht aan de voet van de Telety Pas. Het tentenkamp wordt geslagen op een hoogte van 2.800  meter voor de Muz-Too rotsen.

Tien Shan Mountains in Kyrgyzstan

Dag 2

Telety Pas – Alp kamp, ​​trekafstand 12km, hoogteverschil + 700m, 5-6 uur wandelen

We gaan vandaag naar de Karakol Vallei en beginnen met een beklimming naar de Telety Pas (3800m). Er zijn twee steile beklimmingen aan het begin van deze Pas, maar u zult genieten van het uitzicht vanaf de top.

Afdaling naar Telety-Oost-vallei tot de eerste gemakkelijke plaats om te lunchen. Na de lunch volgt de afdaling naar de Karakol Vallei naar Alp Kamp, gelegen op een hoogte van 2.500 meter.

Tien Shan Mountains in Kyrgyzstan

Dag 3

Alp Camp – Ala-Kul meer – Keldike vallei, trekafstand 9km, hoogteverschil + 1200m, 6-8 uur wandelen

We beginnen met een klim naar het Ala-kul-meer. Je zult versteld staan ​​van dit buitengewone meer. Het Ala-Kul-meer is een tussen rotsen verstopte en verborgen schat. En gelegen tussen de toppen van het fantastische Terskey Ala Too-gebergte. Het ligt op een hoogte van ongeveer 3533 meter.

Bovendien zult u de gletsjer kunnen zien waar dit meer begint. Als je deze pas oversteekt, kun je ook genieten van een onuitsprekelijk mooi uitzicht op bergtoppen, zoals de Djigit, Karakol en Tashtanbek. Verdere klim naar de Ala-Kul-top (3.800 m) en afdalen naar de Keldike-vallei. Kampement in tenten.

Tien Shan Mountains in Kyrgyzstan

Dag 4

Keldike-vallei – Altyn-Arashan, trekafstand 11 km, hoogteverschil -1100 m, 3-4 uur wandelen

Ons volgende punt is de Altyn-Arashan vallei. Het zeer schilderachtige uitzicht op Altyn-Arashan trekt een groot aantal toeristen. Het resort Altyn-Arashan is beroemd vanwege de warmwaterbronnen. Neem een bad in het zwembad met radon water. Diner en overnachting in pension of yurt.

Trekking in Kyrgyzstan

Dag 5

Altyn-Arashan – Karakol, trekafstand 10 km, hoogteverschil -450 m, 3-4 uur wandelen

Ochtendexcursie naar hete waterbronnen in de natuur. Lopen naar “Lastochkino gnezdo” (zwaluwsnest), Koningin Kikker (dat zijn namen van natuurbaden!)en hartvormige baden. Dan trekt u verder, door de Altyn-Arashan kloof en naar het dorp Aksu. Rond de middag wordt u opgehaald door een auto en naar de plaats van uw verblijf in Karakol gebracht. Einde van de service.

Trekking in Kyrgyzstan

De kosten van dit programma bedragen bij zes personen indicatief €680 per persoon, bij vier personen €750 p.p.. en bij twee personen €960 p.p. Voor andere groepsgroottes kunt u ons aanschrijven. Des te groter de groep, des te lager de kosten per persoon.

Inbegrepen in de aanbieding zijn:
– services van een Engelssprekende gids
– services van een kok en dragers
– alle maaltijden onderweg (4x ontbijt, 5x lunch en 4x diner)
– kampeeruitrusting: 1 tent per twee personen (eenpersoons tenten zijn beschikbaar tegen extra betaling), slaapmat en tafel & stoelen
– accommodatie in een pension of yurt in Altyn-Arashan
– entree voor de warmwaterbronnen
– entreegelden voor het Karakol Nationaal park en voor het vervoer van voedsel in het park

Niet inbegrepen zijn de huur van slaapzakken en alle andere niet genoemde services. Tenslotte houden wij per persoon €9 in voor het GGTO Garantiefonds.

  Informatie

  PLAATS

  Kirgizië, Tersky Alatau gebergte

  DATA

  juni-september

  PRIJS

  indicatief €750-960 p.p. bij 4-2 personen

  LENGTE

  5 dagen

  Contact