Rondje om het Issyk Kul meer

Rondje om het Issyk Kul meer

Opmerking: dit programma kan worden uitgebreid met één of zelfs twee dagen door een bezoek aan het Son Kul toe te voegen.

Hoogtepunten van deze negendaagse rondreis in Kirgizië rondom het Issyk Kul meer:
– kennismaking met Kirgizië; de bergen, het grootste bergmeer, de hoofdstad Bishkek
– de Jety Oguz kloof aan de zuidzijde van het Issyk Kul meer met mogelijkheden tot wandelen en paardrijden
– relaxen en zwemmen aan het Issyk Kul meer
– verblijf in yurts en aantrekkelijke homestays

Dit programma is ook geschikt voor families en kleine kinderen. U beleeft het echte Kirgizië zonder extreem te hoeven reizen over moeilijke wegen en op plaatsen zonder enige faciliteiten. Dat gezegd hebbende, de reis blijft avontuurlijk want Kirgizië is geen luxe land.

Alle maaltijden buiten Bishkek zijn inbegrepen in onze aanbieding dus de enige extra kosten die u onderweg zult maken zijn voor souvenirs en extra versnaperingen!

Dag 1

Vlucht naar Bishkek, hoofdstad van Kirgizië

Dag 2

Aankomst in Bishkek en stadsexcursie

Dagafstand: 20 km

U arriveert overdag in de hoofdstad Bishkek, wordt opgehaald van het vliegveld en ondergebracht in uw hotel.
Na inchecken, en afhankelijk van de nog resterende tijd, ontvangt u een stadsexcursie en bezoekt het Historisch Museum, een Kunstgalerij, de Nationale Bazaar en een korte wandeling door enkele van de vele parken in de groene stad Bishkek.
Tip: internationale vluchten vanuit Nederland en België zijn veelal voordeliger naar Almaty dan naar Bishkek. Het kan de moeite waard zijn om internationaal te vliegen naar en vanuit Almaty. U komt van Almaty naar Bishkek per vliegtuig (1 uur, niet duur) of per minibusje (5 uur, zeer voordelig)

Dag 3

Dagafstand: 250 km

U reist af naar het op 1.600 meter hoogte gelegen meer Issyk Kul. Onderweg bezoekt u het historische complex Burana. Kirgizië staat bekend als ‘natuurland’, minder bekend is dat het een aantal zeer interessante historische attracties kent, waaronder dit Burana complex. Middelpunt is de Burana toren, maar ook het kleine museum en het gehele terrein zijn interessant, nog afgezien van het geweldige uitzicht vanaf de top van de toren!

Het diner en de overnachting vinden plaats in het plaatsje Tamchi in een privaat onderkomen (homestay). Deze homestays zijn zeer goed georganiseerd in Kirgizië en vaak een uitstekend alternatief voor een hotel, zowel wat betreft faciliteiten als de prijs.
Luxe alternatief: een verblijf in het spa-hotel ‘Karven Hotel Issyk Kul’, aan het meer.

Dag 4

Dagafstand: 200 km

Vandaag heeft u de gehele dag om de noordzijde van het Issyk Kul meer te verkennen. Dit is de drukke zijde van het meer en u rijdt langs verschillende stadjes met hotels en sanatoriums die ’s zomers worden bevolkt door groepen vakantievierders uit Bishkek en ook Kazachstan.

U bezoekt de rotsschilderingen nabij Cholpon Ata, een enorm veld van rotsen en stenen (assistentie van een gids om de rotsen met schilderingen te vinden is geen overdreven luxe); de canyon van Grigorievka met prachtige, hoge uitzichten op het Issyk Kul meer; optioneel een boottocht van twee uur op Issyk Kul; zwemmen in het meer (met ’s zomers een watertemperatuur van ongeveer 20 graden).
Overnachting nogmaals in de homestay in Tamchi (cq een hotel in de buurt), danwel reeds een transfer naar Karakol aan het eind van de dag en overnachting in een hotel of homestay in het stadje.

Dag 5

Dagafstand: 10 km

Vandaag blijft u in en rondom Karakol, een rustig provinciestadje met verschillende bezienswaardigheden, naast het aanschouwen van het lokale leven.

Tijdens de stadsexcursie bezoekt u het Przhevalsky Memoriaal Complex met museum, gewijd aan de ontdekkingstochten van de Russische onderzoeker Michael Przhevalsky, die bij Karakol zijn einde vond en naar wie een paard is vernoemd dat hij op één van zijn tochten aantrof, in Mongolië.

U bezoekt tevens een opmerkelijke Dungaanse moskee, met vele Chinese invloeden, een de 19e eeuwse Russisch Orthodoxe kerk.

Karakol wordt tevens door trekkers, klimmers en fietsers gebruikt als uitvalsbasis voor hun trip naar het nabijgelegen Tien Shan gebergte. (Wij kunnen deze arrangementen eveneens aanbieden!)
Overnachting in een homestay of hotel.

Dag 6

Dagafstand: 45 km

Vandaag rijdt u door naar Jety Oguz (vertaald als ‘Zeven Stieren’), de beroemde valleien met hun rode zandsteen formaties, bossen en bloemen. Met veel mogelijkheden om te wandelen (al dan niet onder begeleiding) en paard te rijden. Maaltijden en overnachting in een professioneel yurtkamp (incl. douches).

Dag 7

Dagafstand: 250 km

Langs de zuidzijde van het Issyk Kul meer rijdt u vandaag verder naar het dorp Bokonbaevo. Als het mogelijk is bezoeken we hier de plaatselijke valkenier (‘Berkutchi’, in Kirgizie en Kazachstan wordt traditioneel gejaagd met adelaars), en houden lunch in het dorp.

Onderweg heeft u bij uitstek mogelijkheden voor een duik in het meer. De zuidzijde is aanzienlijk rustiger dan de noordzijde, en er zijn talloze fraaie en rustige plekken te vinden om verkoeling te zoeken in het heldere water.
Na de lunch rijden we door naar het dorp Kochkor, ten westen van Issyk Kul in een bergvallei,  waar we (tenzij u dat liever overslaat) een plaatselijk workshop voor het maken van Kirgizische nationale tapijten bezoeken. In dit dorp overnachten we ook, in een homestay.

Dag 8

Dagafstand: 260 km

We keren terug in Bishkek en houden onderweg de lunch op een aantrekkelijke locatie. Aangekomen in de stad heeft u tijd voor uzelf.

Overnachting in een hotel.

Opmerking: het is mogelijk om het programma te verlengen door het Son Kul meer vanuit Kochkor te bezoeken. U overnacht daar in een yurt. Dat kan door één of zelfs twee dagen toe te voegen. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.

Dag 9

Transfer naar het vliegveld voor uw terugvlucht.

De kosten van dit programma bedragen bij vier personen €530 per persoon en bij twee personen €650 p.p. Voor andere groepsgroottes kunt u ons aanschrijven.
Inbegrepen in de aanbieding zijn:
– acht overnachtingen o.b.v. verblijf in tweepersoonskamers incl. ontbijt, in hotels, yurts en in homestays.
– alle transfers in Kirgizië per auto (twee personen) of minibus (vanaf vier personen)
– entreekaarten voor musea en monumenten volgens het programma
– alle lunches & diners (full board) op dagen 3-7
– optioneel: services van een Engelssprekende gids gedurende de gehele reis, kosten €440 in totaal

Niet inbegrepen zijn de internationale vliegtickets, maaltijden in Bishkek en alle andere niet genoemde services. Tenslotte houden wij per boeking €15 in voor het GGTO Garantiefonds.

Informatie


PLAATS

Kirgizië, rondom Issyk Kul

DATA

mei-september

PRIJS

€530-650 p.p. bij 4-2 personen

LENGTE

9 dagen

Contact