Reis vanuit Almaty

Afwisseling in en rondom Almaty

De meest populaire rondreis in Kazachstan

Onderweg in Kazachstan

Onderweg in Kazachstan

Hoogtepunten van deze achtdaagse reis vanuit Almaty:
– het semi-woestijn landschap in het Altyn Emel natuurpark
– het spectaculaire Charyn Canyon
– de mooie Kolsai bergmeren plus het Kayindi meer met de uitstekende boomtoppen
– de accommodaties onderweg, een klein hotel en een homestay
– het kosmopolitische Almaty

Almaty en omgeving is het meest populaire gebied voor reizigers in Kazachstan – en met reden. Hier treft u op een relatief klein oppervlak veel  verschillende landschappen, alsmede herinneringen aan het verleden. De nabijheid van Almaty en haar internationale vliegveld dragen er toe bij dat juist in dit gebied de toeristische infrastructuur beter is dan in de andere provincies.

Voor degenen die vooral op zoek zijn naar leegte en rust: maakt u zich geen zorgen. Ook in de provincie Almaty komt u die in grote mate tegen.
De route ‘De Natuurlijke Ring’ leidt langs de meest interessante en mooiste plekken van dit gebied. U bezoekt het nationale park Altyn Emel, met bijzondere gebergten en wilde dieren.
Uw reis voert verder door de Charyn Canyon, naar de Kolsai bergmeren en andere mooie plekken in de provincie Almaty.
Op deze reis kunt u veel wandelen en zelfs paardrijden desgewenst. U verblijft buiten Almaty in een kleine pensionnetje en in een homestay, in Almaty in een viersterren hotel.

Lees meer over de mogelijkheden en hoogtepunten van reizen in Kazachstan en in Centraal-Azië hier.

Dag 1

Heenvlucht naar Kazachstan, start van uw reis vanuit Almaty.

Dag 2

Dagafstand: 20 km
Aankomst in Almaty, meestal ’s nachts, en transfer naar het hotel. Tijd om te rusten.
Na lunchtijd een vier uur durende stadsexcursie in Almaty per auto met Engelssprekende gids. Met bezoeken o.a. aan het Panfilov park, de Groene Bazaar, het Plein van de Onafhankelijkheid.

Panfilov Cathedral, Almaty Kazakhstan

Panfilov Kathedraal in Almaty

Dag 3

Dagafstand: 380 km
U gaat op weg naar het nationale park Altyn Emel, ten noorden van het stuwmeer Kapchagai. In het uitgestrekte park valt veel te bewonderen, zoals het dierenleven. U maakt dan ook kans om wilde ezels (kurgan) en steppe antilopes (djeiran) te aanschouwen. Daarnaast bevindt zich hier al eeuwen lang, ver weg van de woestijn, zomaar een drie kilometer lange zandduin. Genaamd de  Zingende Duin.. Ter informatie, het zingende geluid kunt u horen bij het glijdend afdalen.

U dineert en brengt de nacht door in een klein hotel in het dorpje Basshi.
Singing Dune in Kazakhstan

Dag 4

Dagafstand: 140 km
We rijden door Altyn Emel richting de witte Aktau bergen en hebben een excursie door de canyons alhier. Vervolgens bezoeken we de vulkanische bergen Kakutau.

De nacht brengen we wederom door in het hotelletje in Basshi, waar ons tevens het diner wordt aangeboden.
Aktau gebergte in Kazachstan

Dag 5

Dagafstand: 310 km
Op weg naar de Kolsai meren ruilen we de semi-woestijn van Altyn Emel om voor steppe-landschappen. Hier lopen in de zomer kuddes paarden vrij rond. We eindigen in het dorpje Saty, uitvalsbasis voor de Kolsai meren. En alweer een volgend ecosysteem, namelijk het hooggebergte.

Na aankomst in het dorpje in de middag heeft u tijd voor een spectaculaire excursie naar het Kayindi meer. Beroemd vanwege de boomstammen die oprijzen vanuit het meer, een zeer fraai plaatje. Overigens, een duik in één van de meren (Kolsai en/of Kayindi) is aanbevolen, doch koel! De reistijd per jeep over een avontuurlijke weg is ongeveer 45 minuten enkele reis.

U keert per auto terug naar het naburige Saty, voor diner en overnachting bij een Kazachse familie thuis.
Kaindy meer in Kazachstan

Dag 6

Dagafstand: 20 km
U brengt een hele dag door bij de fraaie bergmeren. Het eerste Kolsai meer bevindt zich op 1800 meter hoogte. Het tweede meer is hier 9 km van verwijderd, een pittige tocht die u zowel per voet als op een paard. De huur van paarden is niet inbegrepen in onze aanbieding maar kan ter plekke worden geregeld, evenals het huren van een lokale gids.
U krijgt een lunchpakket mee. De route naar het tweede meer is eenvoudig en kan zonder gids worden afgelegd.

Na afloop transfer terug naar Saty, ongeveer 10 km van het eerste Kolsai meer gelegen, en diner.
Kolsai meren in Kazachstan

Dag 7

Dagafstand: 310 km
U zult de dag eindigen in het hotel in Almaty. Daarvoor staat gepland een bezoek aan Charyn Canyon, 110 km ten noorden van Saty en op de route naar Almaty. Dit is wellicht het meest populaire natuurlijke fenomeen in de provincie Almaty. Het is gelegen op 220 km afstand van de stad. Hier picknicken en wandelen we tussen de schitterende rotsformaties en de rivier de Charyn.

Vlak voor Almaty, in het plaatsje Issyk, bezoekt u indien de tijd het toestaat het Gouden Man Museum. Hier worden schatten uit lokale grafheuvels toont, uit het Sakh tijdperk. Tegen de avond arriveert u weer in Almaty en wordt afgezet bij uw hotel.
Charyn Canyon in Kazachstan

Dag 8

Dagafstand: 10 km
In de nacht wordt u naar het vliegveld gebracht voor de retourvlucht naar huis. De meeste internationale vluchten vertrekken in de nacht of vroege ochtend.

De kosten van dit programma bedragen bij zes personen €760 per persoon, bij vier personen €875 p.p. en bij twee personen €1.230 p.p.

Inbegrepen in de aanbieding zijn:
– twee overnachtingen plus een vroege check-in in een 4* hotel in Almaty, twee overnachtingen in een pensionnetje in Saty en twee overnachtingen in een homestay in Saty, allen o.b.v. verblijf in tweepersoonskamers incl. ontbijt
– alle transfers in Kazachstan per auto/minibus
– services van een chauffeur & Engelssprekende gids gedurende de excursie in Almaty, en van een chauffeur (die enig Engelse spreekt) tijdens de mini-rondreis in de provincie Almaty
– entreekaarten voor musea en monumenten volgens het programma
– vijf lunches en vier diners
– mineraalwater onderweg

Niet inbegrepen zijn de internationale vliegtickets, de overige lunches en diners en alle andere niet genoemde services. Tenslotte houden wij per persoon €9 in voor het GGTO Garantiefonds.

  Informatie

  PLAATS

  De provincie Almaty

  DATA

  seizoen is april-october

  PRIJS

  indicatief €875-€1.230 p.p. bij resp. vier en twee personen

  LENGTE

  8 dagen

  Route map of tour in Kazakhstan

  Contact