Gezinsvakantie in Kazachstan

Avontuurlijke Gezinsvakantie in Kazachstan & Kirgizië

Avontuur en afwisseling voor het gezin in Kazachstan & Kirgizië

Hoogtepunten van deze 16-daagse individuele gezinsvakantie in Kazachstan & Kirgizië:
– de spectaculaire en afwisselende natuur van de provincie Almaty
– het verblijf in pensionnetjes & homestays en optioneel in een yurt onderweg
– het prachtige en lege steppelandschap in het grensgebied van Kazachstan en Kirgizië
– even bijkomen: een verblijf aan een resort aan het Issyk Kul meer in Kirgizië
– verblijf in een luxe bergresort nabij Almaty met veel actieve mogelijkheden
– afsluiting in de nieuwe hoofdstad Astana met onwerkelijke architectuur

Reizen in Kazachstan, en ook in Kirgizië, wordt steeds makkelijker door de verbeterende faciliteiten. Daarom bieden we vanaf 2018 een gezinsvakantie aan met begin in Almaty, einde in Astana en tussendoor veel tijd op het platteland van de provincie Almaty en bij het Issyk Kul meer in Kirgizië. Afwisseling is troef in dit reisprogramma, dat zeker avontuurlijk van aard is.

U reist door steppe en bergen, verpoost aan een bergmeer, kunt zwemmen, wandelen, klimmen en paardrijden, verblijft bij mensen thuis en in hotels, bezoekt twee landen etc. etc.
Dit is een individueel programma dat we kunnen aanbieden in de maanden juni-augustus. Maatwerk is mogelijk, schrijft u ons aan voor de mogelijkheden.

Het is een avontuurlijke reis vanwege de soms matige en slechte wegen, de soms simpele accommodaties & voorzieningen, en de uitdagingen van de Russische taal.

Dag 1

Heenreis naar Almaty.

Dag 2

Dagafstand: 50 km
Aankomst op de luchthaven van Almaty, meestal in de nacht of vroege ochtend. Transfer naar 4* hotel Kazzhol.
In de middag stadsexcursie per auto of minibus naar o.a. het Panfilov Park met daarin de Zenkov Kathedraal en naar de Kok-Tuebe heuvel.

Dag 3

Dagafstand: 50 km
Een dag in en nabij Almaty. U wordt naar het hooggebergte ten zuiden van Almaty gebracht voor een excursie van vier uur naar de wereldberoemde ijsbaan Medeo en het skiresort Chymbulaq. Hier kunt u met de gondel en twee cabineliften tot op 3.100 hoogte komen en genieten van het uitzicht en een wandeling.
Terug in de stad bent u vrij. Accommodatie in hotel Kazzhol.

Dag 4

Dagafstand: 320 km
Eerste dag van een negendaagse rondreis door de provincie Almaty en het noorden van Kirgizië. Vandaag rijdt u door de steppe naar het dorpje Basshi in het Altyn Emel natuurpark dat een landschap van semi-woestijn kent. Na de lunch te hebben genoten in Basshi volgt een excursie naar de Zingende Duin op 35 km afstand, een enorme duin waarvan niet bekend is hoe hij hier is ontstaan. (Let op; het zingende geluid wordt veroorzaakt wanneer u van de duin afloopt of glijdt). Terugkeer naar Basshi, diner en accommodatie. Lunch en diner inbegrepen.

Opmerking: u kunt hier optioneel een dag toevoegen aan het programma door langer te blijven in het Altyn Emel natuurpark en een excursie te maken naar de Aktau- en Kakatau bergen. U keert dan terug naar het hotelletje in Basshi voor een tweede overnachting. Het is ongeveer 70 km heen en 70 km terug over onverharde wegen. ’s Zomers kan het heet worden.

Dag 5

Dagafstand: 250 km
Vanuit Basshi vervolgt u de reis door lege landschappen van steppe en semi-woestijn naar de Charyn Canyon. Bovenaan de canyon wordt de auto geparkeerd en in ongeveer een uur wandelt u door de canyon tot het eindpunt aan de Charyn rivier. Hier zult u overnachten in een grote yurt. Lunch en diner inbegrepen.

Dag 6

Dagafstand: 150 km
Nadat u terug bent gelopen door de canyon naar de parkeerplaats wordt de reis vervolgd naar de Kolsai-meren aan de grens met Kirgizië. De afstand is niet zeer groot, het tweede deel van de rit is de weg slecht. In het dorpje Saty, gelegen 10 km voor het eerste meer, zult u overnachten in een homestay bij lokale Kazachen. Na de lunch te hebben genuttigd zult u per (nostalgische) Sovjet jeep over een onverharde en avontuurlijke maar ongevaarlijke weg in een klein uur naar het Kaindy meer worden gebracht en kunt daar wandelen en relaxen.
Terugkeer naar de homestay en avondeten. Lunch en diner inbegrepen.

Dag 7

Dagafstand: 20 km
U verblijft nog een nacht in de homestay in Saty. Overdag rijdt u naar het eerste Kolsai-meer en kunt daar optioneel wandelen of paardrijden naar het tweede meer. De afstand is slechts negen km maar het hoogteverschil (van 1700 naar 2250 meter) maakt het zeker een uitdagende wandeling. Tot het derde Kolsai-meer is nogmaals zes kilometer tot 2.650 meter hoogte en normaal gesproken te ver voor één dag.
Het is mogelijk een paard plus gids te huren naar het tweede meer tegen een meerprijs van ongeveer €20 (ter plekke af te spreken en af te rekenen). De route is spectaculair. Lunch, in de vorm van een lunchbox, en diner inbegrepen.

Dag 8

Dagafstand: 350 km
Vandaag volgt de oversteek naar Kirgizië. U rijdt eerst 90 km terug en buigt vervolgens af in zuidoostelijke richting naar de pittoreske grensovergang met Kirgizië op een vrijwel verlaten hoogvlakte tussen de twee landen. Geniet u onderweg van de lege steppelandschappen waar meer paarden dan mensen leven.
In de loop van de middag arriveert u in een resort aan de noordkant van het Issyk Kul meer in Kirgizië. Een geheel ander deel van uw vakantie start hier, drie dagen ontspannen aan het Issyk Kul meer, gelegen op 1500 meter hoogte, in het Kapriz resort. U verblijft in een hotel. Lunch en diner zijn niet inbegrepen maar er is een restaurant aanwezig in de resort alsmede eetgelegenheden nabij.

Dag 9

Dagafstand: 0 km
Dag voor ontspanning in het resort. U kunt eventueel (optioneel) een excursie maken in de omgeving.

(foto van een vergelijkbaar resort aan Issyk Kul)

Dag 10

Dagafstand: 0 km
Dag voor ontspanning op het resort. U kunt eventueel (optioneel) een excursie maken in de omgeving.

(foto van een vergelijkbaar resort aan Issyk Kul)

Dag 11

Dagafstand: 300 km
U neemt afscheid van de resort en reist weer verder, langs de oevers van het Issyk Kul meer en door deels spectaculaire landschappen naar Bishkek, de hoofdstad van Kirgizië. Onderweg stopt u voor de lunch op een bijzondere en uitbundige locatie waar Kirgiezen graag trouwen. In Bishkek checkt u in in het centraal gelegen 3* hotel Shah Palace en geniet vervolgens van een begeleide stadsexcursie.
Optioneel: onderweg een bezoek een het Burana Tower Historisch Complex (benodigde extra tijd ongeveer 3 uur).

Dag 12

Dagafstand: 265 km
Vandaag reist u terug naar Kazachstan, via een grensovergang nabij Bishkek met veel mensen en veel handel, tegengesteld aan de rustige grensovergang vier dagen geleden. U rijdt tot Almaty en zelfs iets verder, namelijk naar het op 1.650 meter hoogte gelegen bergresort ‘Lesnaya Skazka’ (Bossprookje in het Nederlands). In de tijd van de Sovjet Unie was die een pionierskamp, nu is het gemoderniseerd en ontvangt het vooral lokale toeristen en soms een buitenlander. De accommodatie en faciliteiten zijn van Westers niveau. Hier kunt u klimmen, wandelen, paardrijden, tokkelen, paintballen, een ‘ethno-spa’ gebruiken en lekker eten van de Kazachse, westerse en Georgische cuisine. Vanaf 2018 kan er ook worden gezwommen in een nieuw te bouwen zwembad. Opmerking; voor de meeste activiteiten zal ter plekke moeten worden betaald, deze zijn niet inbegrepen in onze aanbieding.

Dag 13

Dagafstand: 0 km
Een dag in Skazka. U kunt er verblijven in een appartement of tegen meerprijs in een ruime yurt.

Dag 14

Dagafstand: 1.000 km per trein
U vertrekt vandaag uit Skazka en uit de omgeving Almaty naar het laatste doel van deze reis, de hoofdstad Astana. Die bevindt zich een kleine 1.000 km ten noorden van Almaty, een afstand die u zult overbruggen met de (Spaanse) Talgo nachttrein die rond 18 uur vertrekt vanuit Almaty. Tot die tijd kunt u verblijven op Skazka of eventueel nog een bezoek aan Almaty brengen van enkele uren.

Dag 15

Dagafstand: 50 km
Na aankomst rond 7 AM in Astana wordt u naar 4* hotel Kazzhol gebracht. U geniet vandaag een begeleide stadsexcursie van drie uur in Astana en bent verder de hele dag vrij om de bijzondere architectuur van deze nieuwe stad te bewonderen, zoals de Khan Shatyr piramide cq entertainment centrum op onderstaande foto.

Dag 16

Dagafstand: 20 km
In de nacht van 15 op 16 of in vroege ochtend van dag 16 wordt u naar de luchthaven van Astana gebracht. Einde van uw reis in Kazachstan & Kirgizië.

 

We kunnen u dit 16-daagse programma als volgt aanbieden:
– bij vier personen voor €1.390 per persoon
– bij zes personen voor €1.250 p.p.
– bij acht personen voor €1.140 p.p.
– bij tien personen voor €1.080 p.p.
Schrijft u ons aan naar info@centraalaziereizen.nl voor andere groepsgroottes.
De internationale vluchten zijn hierbij niet inbegrepen.
Voor kinderen tot 14 jaar ontvangt u enige korting, afhankelijk van de leeftijd van een kind.

Inbegrepen in de prijs zijn:
– alle transfers van en naar vliegvelden, hotels en treinstations in Kazachstan en in Kirgizië in een personenauto of minibus, afhankelijk van de groepsgrootte
– een auto & chauffeur tijdens de rondreis in de provincie Almaty op dagen 4-8. Let wel; deze dagen reist u zonder Engelssprekende gids met alleen een chauffeur die mogelijk enig Engels spreekt. Een Engelssprekende gids kan worden geboekt voor €90 per dag
– alle accommodaties o.b.v. logies & ontbijt en incl. vroege check-in bij aankomst in Almaty en in Astana. U verblijft twee nachten in 4* hotel Kazzhol in Almaty, één nacht in 4* hotel Kazzhol in Astana, één nacht in 3* hotel Shah Palace in Bishkek, één nacht in een hotel in het Altyn Emel natuurpark, één nacht in een yurt in Charyn Canyon, twee nachten in een Kazachse homestay bij de Kolsai meren, drie nachten in een hotel in het Kapriz resort aan het Issyk Kul meer en twee nachten in een appartement in het bergresort Lesnaya Skazka nabij Almaty. Plus één nacht in de trein van Almaty-Astana (sleeper).
– viermaal lunch en viermaal diner volgens programma
– entreegelden voor de nationale parken volgens programma
– stadsexcursies met Engelstalige begeleiding in Almaty, Bishkek en Astana
– onbeperkt mineraalwater tijdens de rondreis op dagen 4-8
– treinkaarten voor de Talgo nachttrein van Almaty naar Astana, in vierpersoonscoupés

Niet inbegrepen in de prijs zijn:
– de internationale vluchten (ter indicatie, mogelijk vanaf ongeveer €400 p.p.)
– de overige lunches & diners, rekent u op €5-10 p.p. per maaltijd met hogere kosten in Lesnaya Skazka
– een Engelssprekende gids op dagen 4-8 in Kazachstan noch tijdens de transfer van Bishkek naar Almaty, te boeken voor €90 per dag
– deelname aan de activiteiten in Lesnaya Skazka, die grotendeels tegen betaling zijn
– alle niet-genoemde services
– een bijdrage van €15 per boeking voor het GGTO Garantiefonds

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

PLAATS

Almaty en omgeving, Astana, noord Kirgizië

DATA

juni-september

PRIJS

van €1.080-1.390 p.p. bij 10-4 personen

LENGTE

16 dagen

Contact