Van Osh naar Bishkek in 13 dagen

Van Osh naar Bishkek in 13 dagen

De start van het programma is in de zuidwestelijke stad Osh in de Fergana vallei en nabij de grens met Oezbekistan. D.w.z. bereikt Osh of per vliegtuig vanuit Bishkek, danwel vanuit Oezbekistan in een combinatie-tour in dat land.
Osh is de tweede stad van het land en de hoofdstad van het zuiden. Vele Oezbeken leven hier en de stad is levendig, heeft leuke markten.
Na een verblijf in Osh vervolgt u door het hooggebergte, over bergpassen en door kleine dorpjes, onderweg kleine wandelingen makend en kamperend in de vrije natuur, tot aan het beroemde Son Kul bergmeer op ruim 3.000 meter. Hier maakt u het nomadenleven mee, kunt er zelf wandelen of paardrijden, en vervolgt een dag later naar Kochkor om van daar uit tegen de klok een rondje om het Issyk Kul meer te maken, tot aan de terugkeer in Bishkek.
Rondom het Issyk Kul meer bezoekt u enige historische attracties, het stadje Karakol, en verblijft u voornamelijk in de natuur, vooral aan de meer ongerepte zuidzijde van het meer. Accommodaties zijn vnl. homestays en in yurts - luxere variaties zijn op aanvraag mogelijk.
Wandelen en paardrijden kan op verschillende dagen en lokaties.
Ingesloten in het programma bezoeken aan workshops voor het maken van tapijten en van nationale souvenirs, alsmede een bezoek aan een jager met adelaars!

Bekijk foto's van deze reis

Reisinformatie uitgebreid

Reistitel: Van Osh naar Bishkek in 13 dagen
Lengte programma: 13 dagen
Aantal personen: 2-10
Groeps- of indiv. reis:
Vaste vertrekdata: n.v.t.
Totaal afgelegde afstand route:
Accommodatie: tent, yurt. homestay, hotel
Vervoer: 4x4 jeep of minibus
Inbegrepen: all transfers, alle accommodaties o.b.v. logies & ontbijt, services van een Engelssprekende chauffeur, 7x diner,
Niet inbegrepen: lunches en overige diners, entreegelden voor bezienswaardigheden
Prijs: €850-995-1.395 p.p. bij resp. zes, vier en twee personen
Comfort:
2
Zwaarte:
3
Opmerkingen:
Seizoenen:
Lente
Zomer
Herfst
Gebieden: Kirgizië
Thema's: Natuurreizen