Turkmenistan & Oezbekistan in 11 dagen

Turkmenistan & Oezbekistan in 11 dagen

Oezbekistan en Turkmenistan zijn buren maar verschillen onderling behoorlijk. Oezbekistan is bij reizigers bekender en kan haar beroemde Zijderoute steden Boechara, Samarkand en Khiva overleggen. De tribale volkeren aan de Turkmeense kant hebben eveneens een rijke geschiedenis waar de verschillende spectaculaire archeologische vindplaatsen van getuigen, zijn van eerdere perioden en minder zichtbaar.

Daarnaast is Ashgabat een waarlijk fenomeen en voegt de geslotenheid van Turkmenistan toe aan het mysterie dat het oproept, en de uitdaging het te bezoeken.
Beide landen zijn zeer veilig voor de reiziger, goed bereikbaar internationaal en het verkrijgen van de benodigde visa is niet al te moeilijk.

Dit 11-daagse programma leidt u langs de hoogtepunten van beide landen. U start in Ashgabat, verblijft een dag in en nabij de stad, bezoekt een dag de archeologische schatten van Merw en sluit het vierdaagse bezoek aan Turkmenistan af met een vlucht naar Dashoguz in het noorden en bezoek aan Konye Urgench. Vanuit Dashoguz (waar u overnacht) is de grens met Oezbekistan snel bereikt, en van daaruit de eerste halte, Khiva. U vervolgt naar Boechara en Samarkand, sluit af in Tashkent, en mag de belangrijkste attracties van beide landen op uw conto bijschrijven!
Uiteraard is het ook mogelijk de reis in omgekeerde volgorde af te leggen.
Tevens kan het programma naar wens worden uitgebreid.

 

Bekijk foto's van deze reis

Kort dagprogramma

Dag Omschrijving Dagafst.
Dag 1 Aankomst in Ashgabat 20 km
Dag 2 Dagje Ashgabat 50 km
Dag 3 Dagtrip naar Mary en Merv 150 km
Dag 4 De ruines van Konye Urgench 250 km
Dag 5 Grensovergang en aankomst in Khiva 100 km
Dag 6 Transfer naar Boechara en eerste kennismaking 500 km
Dag 7 Boechara Boechara 10 km
Dag 8 Keramiek en een paleis op weg naar Samarkand 250 km
Dag 9 Samarkand Samarkand 20 km
Dag 10 Op weg naar Tashkent 270 km


Javascript is required to view this map.

Reisinformatie uitgebreid

Reistitel: Turkmenistan & Oezbekistan in 11 dagen
Lengte programma: 11 dagen incl. vliegdagen
Aantal personen: 2-10
Groeps- of indiv. reis: Individuele reis
Vaste vertrekdata: n.v.t.
Totaal afgelegde afstand route: ong. 1.620 km over land
Accommodatie: hotels
Vervoer: auto of minibus, vliegtuig
Inbegrepen: visum ondersteuning voor Turkmenistan & Oezbekistan, alle transfers in beide landen, accommodaties in meestal 3***hotels o.b.v. logies & ontbijt in tweepersoonskamers, services van lokale, Engelssprekende gidsen, mineraalwater onderweg, entreegelden voor alle musea en bezienswaardigheden volgens het programma
Niet inbegrepen: internationale vluchten, visa voor Turkmenistan & Oezbekistan (totale kosten ongeveer 100 USD), lucnhes & diners, eventuele kosten voor filmen & foto's in musea en bij bezienswaardigheden, services niet genoemd in het programma
Prijs: €1.435-1.595 p.p. bij 4-2 personen indicatie
Comfort:
3
Zwaarte:
2
Opmerkingen: De opgenomen hotels en pensionnetjes zijn klasse 3 sterren (voor zover beschikbaar). U kunt kiezen voor meer luxe hotels.
Seizoenen:
Lente
Zomer
Herfst
Winter
Gebieden:
Thema's: Combi Reizen