In het Spoor van de Zijderoute

In het Spoor van de Zijderoute

Een 27-daags reisprogramma in Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgizië en Kazachstan. Afwisselend en intensief. De reis voert langs historische hoogtepunten in m.n. Turkmenistan en Oezbekistan, door de overweldigende natuur en nomadische bewoners in Kirgizië en Kazachstan.
U reist stevig door, per 4WD, auto of minibus, wandelend of eventueel per paard, en tweemaal een traject per trein. Driemaal verblijft uw twee nachten op dezelfde plek, de andere dagen steeds één nacht.

De start is in Turkmenistan, met aandacht voor de archeologische vindplaatsen van Nisa, Merv en Konye Urgench, alsmede de intrigerende hoofdstad Ashgabat en enkele bijzondere plekken in het nabij Kopet Dag Gebergte. U doorkruist per auto de Karalkum woestijn en kampeert halverwege een nacht bij de beruchte brandende gaskrater van Darzawa. Vervolgens bezoekt u Konye Urgench en Dashoguz, vlakbij de grens met Oezbekistan.

Op dag zes trekt u de grens met Oezbekistan over naar het oude stadje Khiva. Daarnaast bezoekt u in Oezbekistan uiteraard ook nog Boechara en Samarkand. In Boechara verblijft u twee nachten. Na een kort bezoek aan Tashkent volgt de rit naar de Fergana vallei, waar u behalve het paleis van Kokand ook verschillende workshops in handwerken bezoekt.

Na zeven dagen Oezbekistan volgt de grensoversteek in de Fergana vallei naar Kirgizië, nl. de stad Osh. Na een bezoek start een ruige tour dwars door berglandschappen bewoond door nomaden via het Son Kul meer (twee overnachtingen) tot de zuidzijde van het Issyk Kul meer en het stadje Karakol. Onderweg verblijft u afwisselend in yurts en in homestays.

Vanaf 2013 is de grensovergang naar Kazachstan in de Karkara vallei weer open en daar maken we dankbaar gebruik van na zes dagen Kirgizië. Over de hoogvlakte waar de nomaden en hun kuddes leven rijdt u het dorpje Saty, uitvalsbasis voor een bezoek aan de prachtige Kolsai bergemeren. Hier is het fantastisch wandelen en ook paardrijden, en we blijven er dan ook twee nachten. Verder gaan we met de rondreis, via Charyn Canyon en het Altyn Emel reservaat tot de voormalige hoofdstad Almaty. Een comfortable nachttrein brengt ons in de nieuwe hoofdstad Astana, eindpunt van deze reis.

Dit programma voert langs hoogtepunten in alle vier de landen voert en is ook logistiek goed uitvoerbaar in 25 dagen. Het hart van de vier landen landen wordt gevoeld, van de historische schatten in Turkmenistan en Oezbekistan, tot de verscheidenheid aan landschappen en nomadische culturen van Kazachstan en Kirgizië.
Het aantal kilometers in de auto of minibus is daarbij geminimaliseerd.
Het tempo is hoog, maar enkele rustigere dagen zijn ingebouwd. Tenslotte, aanpassing van het programma in geval van een individuele reis is natuurlijk mogelijk.

Anno 2018 heeft u nog toeristisch visum nodig voor Turkmenistan en Oezbekistan. Wij regelen voor u de uitnodigingsbrief voor het Turkmeense visum waarmee bij aankomst in Ashgabat op de luchthaven kan worden verkregen. Het Oezbeekse visum kan vanaf juli 2018 zonder uitnodigingsbrief elektronisch worden aangevraagd. Wij helpen u graag met de aanvraag! Meer informatie op onze visa-pagina.

Bekijk foto's van deze reis

Kort dagprogramma

Dag Omschrijving Dagafst.
Dag 1 Aankomst in Ashgabat 50 km
Dag 2 De geheimen van het Kopetdag gebergte 150 km
Dag 3 Dagtrip naar Mary en Merv 75 km
Dag 4 Overnachting bij de Darzawa krater 200 km
Dag 5 De ruines van Konye Urgench 400 km
Dag 6 Grensovergang en aankomst in Khiva 100 km
Dag 7 Transfer naar Boechara en eerste kennismaking 500 km
Dag 8 Boechara Boechara 5 km
Dag 9 Transfer naar Samarkand en eerste kennismaking 270 km
Dag 10 Samarkand en de trein naar Tashkent 320 km
Dag 11 Tashkent en het paleis van Kokand 225 km
Dag 12 Handwerken in de Fergana vallei 110 km
Dag 13 Grensovergang en excursie in Osh 150 km
Dag 14 Tot Toktogul 280 km
Dag 15 Over de hoge pas naar Kyzyl Oy 250 km
Dag 16 Aankomst in Son Kul 170 km
Dag 17 Het Son Kul meer 20 km
Dag 18 Naar de zuidzijde van het Issyk Kul meer 250 km
Dag 19 Jeti Oguz en Karakol 120 km
Dag 20 Karakol en via Karkara naar Kazachstan 200 km
Dag 21 De Kolsai bergmeren 30 km
Dag 22 Charyn Canyon en het Kazachse platteland 200 km
Dag 23 Het Altyn Emel nationale park 250 km
Dag 24 De stad Almaty 40 km
Dag 25 Finish in Astana 1000 km


Javascript is required to view this map.

Reisinformatie uitgebreid

Reistitel: In het Spoor van de Zijderoute
Lengte programma: 27 dagen incl. vliegdagen
Aantal personen: 1-6
Groeps- of indiv. reis: Individuele reis
Vaste vertrekdata: n.v.t.
Totaal afgelegde afstand route: ong. 4.400 km plus nachttrein Alma-Astana 1.300 km
Accommodatie: hotel (13x), tent of yurt (4x), homestay (7x) en in een nachttrein (1x)
Vervoer: auto of minibus, trein
Inbegrepen: Alle accommodaties, o.b.v. logies & ontbijt en verblijf in tweepersoonskamers, alle transfers tijdens 25 dagen zoals genoemd in het programma, services van Engelssprekende gidsen in Oezbekistan en in Astana & Almaty, 4 lunches en 3 diners onderweg, één liter water uit flessen per dag per persoon, entreegelden voor alle genoemde musea, natuurparken en attracties zoals genoemd in het programma in Oezbekistan & Kazachstan, transfers vanaf en naat het vliegveld bij de start en bij de finish, visumondersteuning voor Turkmenistan & Oezbekistan
Niet inbegrepen: internationale vliegtickets, de ontbrekende lunches en diners, Engelssprekende gidsen in Turkmenistan, Kirgizië en in Kazachstan buiten Astana & Almaty, visa voor Turkmenistan en Oezbekistan (kosten resp. ongeveer €75 en €35), entreegelden in Turkmenistan & Kirgizië, niet genoemde services
Prijs: vanaf €2.550 p.p. bij zes personen, meer prijzen hieronder, prijzen zijn indicaties
Comfort:
2
Zwaarte:
3
Opmerkingen: Prijsindicaties bij vier personen €2.925 p.p., bij twee personen €3.850 p.p. en voor soloreizigers €6.175.
Seizoenen: Zomer
Gebieden:
Thema's: Combi Reizen