Hoogtepunten van Centraal-Azie

Hoogtepunten van Centraal-Azie

Een ambitieuze rondreis in Centraal-Azië van 16 dagen, vier dagen in elk van de vier landen!
Met gebruik van verschillende vluchten is dat een realistisch programma en voert het u langs mooie hoogtepunten van Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan en Kirgizië.

De start is in Turkmenistan, met aandacht voor de archeologische vindplaatsen van Nisa, Merv en Konye Urgench, alsmede de intrigerende hoofdstad Ashgabat. U vliegt over de woestijn tot Dashoguz (en bezoekt dan het nabije Konye Urgench), vlakbij de grens met Oezbekistan.

Op dag vijf trekt u de grens met Oezbekistan over naar het oude stadje Khiva. Daarnaast bezoekt u in Oezbekistan uiteraard ook nog Boechara en Samarkand.

Na vier dagen Oezbekistan vliegt u naar Almaty in Kazachstan, voor een bezoek aan die stad en een rondreis in de provincie Almaty met haar afwisselende natuur, waaronder Charyn Canyon en de Kolsai bergmeren. 's Zomers leven in dit gebied de nomaden met hun kuddes.

Vanaf 2013 is de grensovergang naar Kirgizië in de Karkara vallei weer open en daar maken we dankbaar gebruik van. Over de hoogvlakte waar de nomaden en hun kuddes leven rijdt u allereerst door tot het stadje Karakol.Met een rondreis langs de rustige zuidzijde van het Issyk Kul meer eindigt de tour in de hoofdstad Bishkek.

Dit programma voert langs hoogtepunten in alle vier de landen voert en is ook logistiek goed uitvoerbaar. Het hart van de vier landen landen wordt gevoeld, van de historische schatten in Turkmenistan en Oezbekistan, tot de verscheidenheid aan landschappen en nomadische culturen van Kazachstan en Kirgizië.

Het aantal kilometers in de auto of minibus is daarbij geminimaliseerd, terwijl vijf binnenlandse vluchten (incl. Tashkent-Almaty) ons in staat stellen enkele malen een grote afstand snel te overbruggen.

Het tempo is hoog, maar u zult op verschillende momenten, vooral in het tweede deel van de reis, voldoende mogelijkheden hebben om rust te nemen. Tenslotte, aanpassing van het programma in geval van een individuele reis is natuurlijk mogelijk.

Anno 2018 heeft u nog toeristisch visum nodig voor Turkmenistan en Oezbekistan. Wij regelen voor u de uitnodigingsbrief voor het Turkmeense visum waarmee bij aankomst in Ashgabat op de luchthaven kan worden verkregen. Het Oezbeekse visum kan vanaf juli 2018 zonder uitnodigingsbrief elektronisch worden aangevraagd. Wij helpen u graag met de aanvraag! Meer informatie op onze visa-pagina.
 

Bekijk foto's van deze reis

Kort dagprogramma

Dag Omschrijving Dagafst.
Dag 1 Start in Ashgabat, Turkmenistan 50 km
Dag 2 Geheimen van het Kopetdag gebergte 150 km
Dag 3 Dagtrip naar Mary en Merv 75 km
Dag 4 De ruines van Konye Urgench 280 km
Dag 5 Grensovergang en aankomst in Khiva, Oezbekistan 100 km
Dag 6 Transfer naar Boechara en eerste kennismaking 500 km
Dag 7 Boechara en transfer naar Samarkand 270 km
Dag 8 Samarkand en transfer naar Tashkent 280 km
Dag 9 Aankomst in Almaty en stadsexcursie 50 km
Dag 10 Naar Altyn Emel, start van een rondtour 250 km
Dag 11 Via Charyn Canyon naar de Kolsai meren 200 km
Dag 12 De Kolsai bergmeren 20 km
Dag 13 Via Karkara tot in Karakol 150 km
Dag 14 Naar het yurtkamp in Jeti Oguz 75 km
Dag 15 De zuidzijde van Issyk Kul 100 km
Dag 16 Eindstation Bishkek 250 km


Javascript is required to view this map.

Reisinformatie uitgebreid

Reistitel: Hoogtepunten van Centraal-Azie
Lengte programma: 18 dagen incl. vliegdata
Aantal personen: -6
Groeps- of indiv. reis: Individuele reis
Vaste vertrekdata: n.v.t.
Totaal afgelegde afstand route: ong. 2.350 km (ex. vluchten)
Accommodatie: hotel (11x), homestay (2x), yurt/tent (3x)
Vervoer: auto of minibus, vliegtuig
Inbegrepen: Alle accommodaties, o.b.v. logies & ontbijt en verblijf in tweepersoonskamers, alle transfers tijdens 16 dagen zoals genoemd in het programma, services van Engelssprekende gidsen in de Oezbeekse steden en in Almaty, 3 lunches en 3 diners onderweg in Kazachstan, één liter water uit flessen per dag per persoon, entreegelden voor alle genoemde musea, natuurparken en attracties zoals genoemd in het programma in Oezbekistan en Kazachstan, transfers vanaf en naar het vliegveld bij de start en bij de finish, visumondersteuning voor Turkmenistan en Oezbekistan
Niet inbegrepen: internationale vliegtickets, de ontbrekende lunches en diners, visa voor Turkmenistan en Oezbekistan (kosten resp. ongeveer €75 en €35), Engelssprekende gidsen in Turkmenistan, Kirgizië en in Kazachstan buiten Almaty, entreegelden in Turkmenistan en Kirgizië, niet genoemde services
Prijs: vanaf €2.000 p.p. bij zes personen, meer prijsinformatie hieronder. Prijzen zijn indicaties.
Comfort:
3
Zwaarte:
3
Opmerkingen: Prijs bij twee personen €2.895 p.p.en bij vier personen €2.195 p.p. Kosten van de vliegticket Tashkent-Almaty bedragen ongeveer USD 150.
Seizoenen:
Lente
Zomer
Herfst
Gebieden:
Thema's: Combi Reizen