Historische Hoogtepunten Turkmenistan

Historische Hoogtepunten Turkmenistan

Turkmenistan ontwikkelde zich onder de eerste President, Turkmenbashi, tot een afgezonderde en zonderlinge staat. Met een rijk verleden, omgeven door veel zandwoestijn, en gezegend met enorme gasvoorraden. Na het overlijden van de Leider in 2006 is het land wat opener geworden en de verering van de Leider gestaakt, maar een bijzonder land blijft het.

De attracties van Turkmenistan zijn de traditioneel ingestelde (en vaak traditioneel geklede) bevolking, het rijke verleden en de tastbare overblijfselen daarvan, alsmede de contrasten van de hoofdstad Ashgabat. Een bezoek aan dit land en een begrip van de geschiedenis is vooral de moeite waard in gezelschap van een goed geinformeerde gids, aangezien de historische overblijfselen enige toelichting nodig hebben om tot leven te komen.

Het voorgestelde programma is een voorbeeld. De dagindeling kan worden aangepast aan de vluchtschema's en aan het kunnen bijwonen van de Tolkuchki Bazar in Ashgabat. Verder kunt u vooraf of achteraf de grens oversteken naar Oezbekistan, bijvoorbeeld vanuit Dashoguz in het noorden naar de historische stad Khiva in Oezbekistan. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.

Bekijk foto's van deze reis

Kort dagprogramma

Dag Omschrijving Dagafst.
Dag 1 Aankomst in Ashgabat 10 km
Dag 2 Tolkuchka Bazar, Nationaal Museum, Nisa.... 30 km
Dag 3 De Ruines van Merv 75 km
Dag 4 De geheimen van het Kopetdag gebergte 150 km
Dag 5 Mausuleums in Kunye Urgench 280 km
Dag 6 Terug naar huis 20 km


Javascript is required to view this map.

Reisinformatie uitgebreid

Reistitel: Historische Hoogtepunten Turkmenistan
Lengte programma: 6 dagen
Aantal personen: Vanaf twee personen
Groeps- of indiv. reis: Individuele reis
Vaste vertrekdata: n.v.t.
Totaal afgelegde afstand route: 595 km (over land)
Accommodatie: 3*** hotel
Vervoer: auto of minibus, vliegtuig
Inbegrepen: vijfmaal accomodatie in *** Ak Altyn hotel in Ashgabat (of gelijkwaardig) in tweepersoonskamer en incl. ontbijt , services van chauffeurs voor alle genoemde transfers, binnenlandse vluchten naar en van Mary en Dashoguz, visa ondersteuning, registratie bij aankomst, water uit flessen onderweg
Niet inbegrepen: Turkmeens visum, vervoer tot en vanaf Ashgabat, Engelstalige gids, entreegelden voor musea en bezienswaardigheden zoals genoemd in het programma. maaltijden
Prijs: €825 resp. €895 p.p. bij 4 en 2 p. (onderstaand meer prijsinfo)
Comfort:
3
Zwaarte:
2
Opmerkingen: Prijzen incl. Engelssprekende gids & entreegelden en ook voor andere groepsgroottes, op aanvraag. Toeslag voor eenpersoonskamer: € 150 in totaal. Kosten voor het Turkmeense visum, indien verkregen op de luchthaven van Ashgabat, zijn 87 USD maar afhankelijk van de nationaliteit en kunnen wijzigen. Daarnaast dient een migratie-belasting van 12 USD te worden betaald.
Seizoenen:
Lente
Zomer
Herfst
Winter
Gebieden: Turkmenistan
Thema's: Bezoek de Buren