Oezbekistan Klassiek en de Woestijn

Uitgebreid dagprogramma

Terug naar de reis   Oezbekistan Klassiek en de Woestijn

Dag 1

Dagafstand: 
10 km

U arriveert in de ochtend in Tashkent, wordt opgehaald door een Engels sprekende gids en checkt in in uw hotel. U kunt kiezen uit verschillende hotels, van 3-5 sterren: hotel Orzu (***), hotel Asia Tashkent (****) en hotel Intercontinental (*****).
Na het ontbijt krijgt u een uitgebreide excursie in Tashkent, in grootte de vierde stad van de voormalige Sowjetunie, met brede wegen en een relaxte en groene sfeer. U bezoekt daarbij het Khastimam Complex, de Kukeldash Madrasah en de Abdulaziz Madrasah. Na de lunch vervolgt u uw onderzoekingen in het nieuwe deel van de stad: het Onafhankelijkheids plein, het Amir Temur museum, het Alisher Navoi theater, het Amir Temur plein en nog meer.
's Avonds bent u vrij en kunt u bijvoorbeeld genieten van het lokale uitgaansleven.

Dag 2

Dagafstand: 
1.000 km

We staan vroeg op, ontbijten en worden naar de luchthaven van Tashkent gebracht voor de vlucht naar Urgench in het noordwesten van Oezbekistan. De aankomst is om 08:40. Nadat we zijn ingecheckt in ons hotel hebben we gehele dag om te genieten van de oude stad Khiva, een soort openlucht museum.
Onderbroken door een traditionele Oezbeekse lunch zullen we vandaag aanschouwen en bewonderen: in het oudste deel van de stad, het Kunya-Ark Fort (inclusief Kurinish Khana), de Mohammed-Amin-Khan Madrassa, de Islam Khodja minaret, het Palvan-Kari complex, het Abd Al Bobo complex, de Rafanek Madrassa, de Amir-Tur Madrassa, het Sho-I-Kalandar Bobo Mausuleum, de Mazary Sharif Madrassa, de Kheivak waterput, het Uch Avlioli ("drie heiligen") Mausuleum, de Jami Moskee, de Kutluq-Murad Inaq Madrassa en het Pakhlavan Mahmoud Mausuleum!
 

Dag 3

Dagafstand: 
500 km

Vandaag staat een fikse rit op het programma per minibus, dwars door de Karakum woestijn op weg naar Boechara. Onderweg wordt uiteraard enkele keren gestopt, bijvoorbeeld aan de grootste rivier van Centraal Azie, de Amoe-Darya. De lunch wordt genuttigd in een oase onderweg.
De aankomst in Boechara zal zijn om ongeveer 16:00 uur. Na het inchecken heeft u tijd voor u zelf en kunt u het nostaligische centrum van de stad alvast verkennen, eventueel met gids (op verzoek).
U kunt dineren aan de Lyabi Hauz vijver, het gezellige middelpunt van het oude deel van Boechara waar de mensen samenkomen om wat te eten en drinken. Hier ziet u het echte Oezbeekse leven.

Dag 4

Dagafstand: 
10 km

Een volle dag van excursies in Boechara!
U bezoekt: het Ismael Samani mausuleum, een graf tombe van de dynastie van heersers van Boechara, Chor Minor, de Chashma-Ayub Mausuleums, de plaatselijk bazar en een Joodse Synagoge. En, in het oude deel van de stad: het Poli-Kalon ensemble inclusief de Minaret, Moskee, de nog in bedrijf zijnde Miri-Arab Madrassa, de Amri-Alim-Khan Madrassa, Taqi (handelshuizen) en Kukeldash Madrassa.
Na de lunch in een lokaal restaurant vervolgen we de excursies en ziet u:Lyab-i-Hauz, Nadir Divanbegi, Magoki Attari, Ulug Beg en de Abdul Aziz Madrassa. Plus het Registan Ensemble, het Ark Fort en het Bolo-Hauz complex.
U kunt dineren (optioneel) in de Nodir Devonbegi madrassa, waarbij u show krijgt voorgeschoteld van nationale folklore en kleding.

Dag 5

Dagafstand: 
270 km

Nabij Boechara bevindt zich het Zomerpaleis van de laatste Emir, en dit is onze eerste stop op een afwisselende reis vandaag. Vervolgens zullen we stoppen bij een van de ontelbare katoenvelden en als het mogelijk is een katoenfabriek bezoeken.
Een bezoek van geheel andere aard is aan de oude Karavanserai Rabat Malik, een stopplaats van de Zijderoute.
De lunch nuttigen we in het legendarische Nur Ata, waar behalve een oude, heilige moskee ook restanten zijn te vinden van een fort gebouwd door Alexander de Grote.

We zullen vandaag overnachten in Kazachse yurts midden in de Kyzil-Kum woestijn. Na aankomst alhier, om een uur of drie in de middag, hebben we tijd voor ons zelf. We kunnen hier zelfs op kamelen rijden!
s' Avonds verkennen we de flora en fauna rondom het dorpje Yangi kazgan en zullen genieten van een muzikale show van lokale musici, die beroemde Kazachse en Kirgizische liederen ten gehore zullen brengen.

Dag 6

Dagafstand: 
250 km

Na het ontbijt rijden we door naar het Aydar Kul meer en gaan daar in zwemmen, gevolgd door een picknick lunch.
Vervolgens rijden we door naar Samarkand (in drie uur) en arriveren daar aan het eind van de middag. Na het inchecken zijn we vrij en kunnen alvast zelf de stad verkennen.
's Nachts kunt u (optioneel) Tamerlane's Mausuleum aanschouwen.

Dag 7

Dagafstand: 
10 km

Een volledige dag van excursies in het legendarische Samarkand. U zult achtereenvolgens aanschouwen (met uw goedkeuring uiteraard, alles is in principe optioneel) eerst tot de lunch: Guri-Emir Mausuleum, waar Amir Temur en zijn hele familie liggen begraven. Het Registan Plein, het wereldberoemde plein met drie Madrassa's en de gouden koepelmoskee. De moskee Bibi Khanum, de grootste moskee ooit gebouwd in Centraal Azie en een kado van Temerlane's vrouw aan Temerlane. De Siyab bazaar, waar je een goede indruk krijgt van het leven van de bewoners van Samarkand. De Shahi-Zinda dodensteden, een heilige plaats, en het kerkhof met de graven van Temured's dynastie en een graf van een neef van de profeet Mohammed. Het Observatorium van Ulugbek, een ongelooflijke 15e eeuws constructie voor astronomie.

Na de lunch, in een lokaal restaurant, heeft u tijd voor u zelf in en rondom het Registan Plein.
s' Avonds, na het diner, kunt u genieten van een lichtshow op het Registan Plein.

Dag 8

Dagafstand: 
320 km

We staan rustig op en maken ons op voor de transfer, wederom per minibus, naar de hoofdstad Tashkent (4 uur rijden), waar we halverwege de middag zullen aankomen.
Tashkent was ooit de vierde stad van de Sowjetunie en ademt veel meer dan de eerder bezocht steden op deze reis nog de Sowjet-sfeer uit.
U heeft na aankomst tijd voor u zelf, of kan (optioneel) nog van een excursie genieten.
Afhankelijk van uw verdere reisdoelen zult u in de avond, of eventueel de volgende dag, afreizen naar Almaty of een andere bestemming.