Referenties

Referenties

Dag Ardjan, we zouden je graag nog willen bedanken voor de goede planning/organisatie van onze reis naar Oezbekistan afgelopen zomer! We vonden het een prachtig land, zeer vriendelijke mensen, zeer goede lokale gidsen en alles verliep vlekkeloos qua organisatie!
Als enige vernoemenswaardig verbeterpunt zouden we de folklore show in Boechara misschien niet aanraden voor 'jonge' mensen van onze leeftijd... Voor de rest een super reis! Veel succes met al je toekomstige reizen & nogmaals bedankt!
Louise van Isterdael, Saskia & Helena Verbeek uit België over hun 12-daagse klassieke rondreis in Oezbekistan in september 2018.


We zijn net terug van een heerlijke vakantie in Kazachstan! Ardjan heeft daarbij uitstekend geholpen. Hij luisterde goed, werkte snel, en reageerde altijd snel en adequaat op onze vragen, ook onderweg.  We kregen voor de reis twee contactpersonen (in Kazachstan en Kirgizië respectievelijk) die goed werk leverden. We hebben een heerlijke vakantie gehad, en zullen je zeker aanbevelen.
Tjemme & Ineke uit Nederland over hun verblijf in Almaty met korte trips in Kazachstan en in Kirgizië met vier personen in augustus 2018.

 

Zoals beloofd, kom ik terug met betrekking tot onze vakantie. Het was fantastisch. De balans tussen wandelen en kijken werd bereikt. De definitieve route was een goede balans.Elke sectie van Kazachstan was uniek, onze lokale gidsen geweldig, zo deskundig en zorgden ervoor dat onze reis fantastisch was. Alle gidsen waren punctueel, waar een gids moest zijn was er één. De chauffeurs waren zeer beleefde, veilige en goede reisgenoten. De treinreis was ook geweldig, de mensen zo vriendelijk. Het was geweldig de gesprekken die we hadden met de lokale bevolking zonder een gemeenschappelijke taal. De familiefoto's en een paar kangaroo-foto's braken het ijs.Een storm die betekende dat we niet konden overnachten, zorgde ervoor dat we in een herberg voor bedevaartsgangers in één van de ondergrondse moskeeën sliepen. Wat een geweldige ervaring, eigenlijk één van de hoogtepunten.Tadzjikistan was ook geweldig, zo ongelooflijk mooi en ook de mensen aardig. Geweldige gids en chauffeur voor de reis. Over het algemeen was de accommodatie uitstekend, de standaard verschilde in elke locatie om overeen te komen met de locatie.De enige kritiek was dat we te veel eten hadden, dus goed gevoed. De restaurants etc, geweldig. Voor mensen die deze twee landen willen ervaren was deze reis perfect. Nogmaals bedankt.Steve & Penny Beagley uit Darwin, Australie over hun rondreis van 27 dagen voor Kazachstan (w.o. naar Mangistau) en Tadjikistan in mei-juni 2018.Beste Ardjan, wij willen jou en de mensen van de lokale partner heel hartelijk danken voor deze mooie reis. Oezbekistan heeft ons aangenaam verrast. Rijke cultuur, afwisseling in landschappen, vriendelijke mensen, lekker eten…
De organisatie was excellent en verliep vlekkeloos. We hadden een prima chauffeur die de gaten en bulten in de asfalt perfect aankon, altijd paraat stond en met ons sprak in Spaans. De gidsen in de steden hadden elk hun stijl en een grote kennis. Anton loste een plots opduikend probleem goed op. De hotels waren goed gelegen en boden goede kwaliteit.
We genieten nog na van deze intense reiservaring. Met vriendelijke groet.
Familie Vanderbeek-Frans uit België over hun familiereis van 12 dagen voor vier personen in Oezbekistan in juli 2018.


Ha Ardjan, gisteren zijn wij teruggekomen uit Turkmenistan. Bij dezen wil ik je graag bedanken voor alles dat je voor ons geregeld hebt! We hebben een leuke vakantie gehad.
Wel wilde ik je nog laten weten dat het alleen mogelijk is om euro's te wisselen met de reisorganisatie en verder nergens in het land. Daarnaast wordt er een toeristentax per nacht in de hotels gerekend die in dollars betaald moet worden. Wij kwamen hier helaas laat achter toen we geen dollars meer hadden, euro's en lokaal geld werden niet geaccepteerd. Daarom zouden wij wel aanraden om meer dollars mee te nemen. Misschien dat je dit kunt meegeven aan de volgende reizigers
Donna van der Meer en Lisa van Wingerden uit Nederland over hun achtdaagse rondreis in Turkmenistan in juli 2018.


Beste Ardjan, we hebben een zorgeloze en fantastische reis gehad. De omgeving in beide landen was nog mooier dan we hadden gedacht en de mensen waren veel vriendelijker dan verwacht (we hadden de Russische ‘vriendelijkheid’ verwacht). Ook waren we blij met onze keuze om zonder gids te reizen, dat is prima te doen en geeft toch wat meer vrijheid.
De overnachtingen waren zeer gevarieerd en soms boven verwachting luxe. Eten in de homestays was zeer goed. Fijn dat de overnachtingslocaties in steden/dorpen op centrale plekken waren gesitueerd zodat we gelijk de buurt lopend konden verkennen. Overnachting Baytur resort was tegengevallen, onvriendelijk personeel en al het sanitair was aan het lekken (we hadden een huisje, misschien zijn de yurts beter).
Autohuur was uitstekend, helder contract en goede afspraken. Overnachtingslocaties hadden vooraf wel duidelijker aangegeven mogen worden, bv met coördinaten. We zullen je zeker aanraden bij vrienden die ook richting centraal Azië willen vertrekken. Misschien ga ik nog een keer op de motor door Kirgizië en Tadjikistan. Bedankt voor het regelen. 
Met vriendelijke groet.
Diederik Zuiderwijk uit Nederland over zijn rondreis van 21 dagen voor twee personen met gehuurde auto's door Kazachstan en Kirgizië in augustus 2018.

 

We hebben een fantastische reis gehad! Erg gelachen met gids Nurlan en mooie gesprekken gehad over cultuur en politiek met de tweede chauffeur en gids. Het was erg prettig een ervaren chauffeur te hebben, de verkeersborden maar vooral de wegen waren een flinke uitdaging. We zijn heel erg blij dat we lake Tuzkol hebben meegenomen, wat mooi!! Zelfde geldt voor het Assy plateau, ook dat was een hoogtepunt! Nurlan heeft echt zijn best gedaan met koken vanuit zijn bus, wat heerlijk was. Engels was prima, genoeg om een grapje in te maken. Meer heb je niet nodig om de stemming er in te houden. Het land heeft ons echt verbaasd, ik heb een hoop mooie plaatjes kunnen schieten. En wat een gastvrijheid!! Bedankt voor het regelen, een hele beleving. We gaan zeker snel terug die regio in (Kirgizië en Mongolië).
Nienke Wijnbelt uit Nederland over haar trips in Kazachstan vanuit Almaty en vanuit Karaganda voor twee personen in augustus 2017 (via onze website www.kazachstanreizen.nl)


Hartelijk dank voor het boeken van de 2-daagse trip naar Borovoe en de 4-daagse trip in Turgen. Borovoe was mooi, maar Turgen en omgeving was GEWELDIG. De camping van de Trekkingclub in Turgen is mooi gelegen en de voorzieningen zijn goed. En wat kan Inura goed koken!!
Onze gids Maria sprak goed Engels en ze reed goed op de slechte wegen. De auto was heel comfortabel. Maria heeft ons veel informatie gegeven over de omgeving en het leven in Kazachstan. Zonder gids hadden we een veel minder goed beeld van het land gekregen. Het landschap is echt overweldigend mooi!
Bij een volgende trip naar deze regio zullen we zeker weer contact opnemen met je.
Simon en Ellen Geleijnse uit Nederland over hun twee korte trips naar de Borovoe vanuit Astana en de Turgen vallei vanuit Almaty in augustus 2017 (via onze website www.kazachstanreizen.nl).


Gisteren teruggekomen van een bijzondere en enerverende reis door het prachtige Kazachstan. Van begin tot het eind was alles perfect geregeld. Complimenten daarvoor! De excursies in Almaty werden begeleid door Dinah, een prima Engelssprekende gids, die met veel enthousiasme wist te vertellen over de stad. Tijdens de eerste dagen van onze rondreis was Aleksandar onze chauffeur. Zeer vriendelijk en behulpzaam, maar helaas was zijn Engels zeer minimaal waardoor het lastig communiceren was. Desondanks kwamen we met handen-en-voeten een heel eind. En als we ‘picture, please’ riepen, wist hij al snel dat hij boven op zijn rem moest! Halverwege nam Constantin, zijn jongere broer, het stokje over. Zijn Engels was stukken beter. Hierdoor hebben we tijdens de verschillende lange autoritten veel ervaringen kunnen delen over het leven in Kazachstan en in Nederland. Hoogtepunten waren er in overvloed. Eten bestellen in een restaurant in Almaty met een Kazachse kaart en alleen Kazachs sprekende bediening en dan hopen dat er op je bord komt wat je bedoelde. Met z’n vieren wandelen in het prachtige Aktau-gebergte in Altyn-Emel NP, zonder een sterveling tegen te komen. Een toevallige ontmoeting met de bijzondere steppe-agaam bij de zingende zandduin in hetzelfde NP. De homestay bij de familie van Temirghan in het pittoreske boerendorpje Saty aan de voet van het Tien Shan-gebergte. De ontvangst en het verblijf waren hartverwarmend en gastvrij en de voorgeschotelde maaltijden waren het beste dat we tijdens deze reis hebben gegeten. De reis met de nachttrein van Almaty naar Tuelkebas als enige westerse toerist tussen de locals. De uitbundig bloeiende wilde tulpen in het Aksu Zhabagly Nature Reserve. Tijdens één van de wandelingen in hetzelfde natuurreservaat oog in oog staan met een Tien Shan-beer. Kortom, deze reis door het nog redelijk onontdekte zuidoosten van Kazachstan was een aaneenschakeling van hoogtepunten.
We kijken dan ook met veel goede herinneringen terug naar onze trip en willen je hartelijk danken voor al je inspanningen om dit mogelijk te maken. We hebben ervan genoten en gaan Kazachstan als reisbestemming (ook voor gezinnen!) zeker promoten.
Familie Warmerdam uit Nederland over hun rondreis van tien dagen met twee jonge kinderen in Zuid Kazachstan april-mei 2017 (via onze website www.kazachstanreizen.nl)


Hoi Ardjan, we zijn al weer een paar weken terug van onze geweldige rondreis door Kazachstan en Oezbekistan, maar willen je nog ontzettend bedanken dat je alles zo goed voor ons hebt geregeld. Overal waar we aankwamen stond al weer iemand op ons te wachten om ons naar onze bestemming te brengen. Ook de gidsen waren erg hartelijk en wisten erg veel te vertellen over de natuur, gebouwen en geschiedenis. De meeste chauffeurs konden ook wel een beetje tot zeer goed Engels. Ook de hotels en homestays waren prima met een goed ontbijt en diner. Het enige wat soms iets beter had gekund waren de bedden. Vooral in het Altyn Emel hotel heb ik bijna niet kunnen slapen. Zo hard waren de bedden. De vrouwen die het hotel daar runnen waren echter zo vriendelijk dat dat al weer veel goed maakte. Het hotel in Buchara was het mooiste hotel die we gehad hebben en de homestay in Saty village was het gezelligste adresje. Hier zaten we 's avonds met een aantal internationale toeristen lekker bij het kampvuur. Al met al een geslaagde vakantie. Bedankt daarvoor.
Michel Koggel en Sacha Blum uit Nederland over hun rondreis van 19 dagen in Kazachstan en Oezbekistan in september 2017


Centraal-Azië Reizen zond ons met een deskundige gids en een betrouwbare bestuurder voor een tour door Oezbekistan, die ons bracht van het westen tot het oosten, van Khiva tot de Fergana-vallei. Het was de reis van ons leven en we zouden het iedereen aanbevelen.
Martin en Barbara uit Italië over hun rondreis van twee weken door het hele land in augustus 2016