Visa

Visa

Hierbij vindt u een samenvatting van de visum-situatie in vijf landen per eind 2017. De werkelijkheid kan op het moment van lezen zijn veranderd, houdt u daar rekening mee.

De eisen verschillen per land in Centraal-Azië. Van makkelijk tot het meest lastig:

Kirgizië
Sedert 2012 is het visa-vrij reizen in dit land voor Nederlanders en Belgen.

Kazachstan
Eveneens sedert januari 2017 visumvrij voor een verblijf van maximaal 30 dagen.

Tajikistan
U heeft een visum nodig, welke eenvoudig online worden aangevraagd (e-visum). Daartoe heeft u wel een uitnodigingsbrief nodig, welke wij als onderdeel van een reispakket voor u kunnen regelen. Het e-visum wordt binnen een dag afgegeven normaalgesproken, de uitnodiging duurt hooguit enkele dagen.

Oezbekistan
Voor Oezbekistan geldt een visumplicht. Voor een visumaanvraag hebben Nederlanders een uitnodigingsbrief (LOI) nodig, Belgen niet, welke wij als onderdeel van een reispakket kunnen regelen. Wat voor soort visum u nodig hebt, is afhankelijk van het doel van uw reis. Gaat u in Oezbekistan  op vakantie, dan vraagt u een toeristenvisum aan. Gaat u op zakenreis, dan kunnen we een zakelijk visum voor u regelen!

Adres van het Consulaat:
Avenue Franklin D. Roosevelt 99
B-1050, Brussel, België

T. +32(02)6728844

U kunt een single entry toeristisch visum voor Oezbekistan aanvragen. De maximale verblijfsduur kan 7 dagen of 30 dagen zijn. Als u een toeristenvisum wilt aanvragen, adviseren we u het van te voren te regelen. Verwerkingstijd op het Consulaat ongeveer 2 weken. Spoedprocedure is niet mogelijk.  We dienen alle aanvragen op het Consulaat in Brussel.
Voor de aanvraag van een toeristisch visum hebt u de volgende documenten nodig:

  • Origineel paspoort (nog minimaal 6 maanden na afloop van het visum geldig en twee lege pagina’s naast elkaar)
  • Twee recente kleuren pasfoto’s
  • Volledig ingevuld visumaanvraagformulier online via de link: http://evisa.mfa.uz/evisa_en/
  • Geldige uitnodiging aangevraagd bij de Immigratiedienst in Oezbekistan. Is inbegrepen bij reizen die u bij ons boekt

De kosten voor een toeristenvisum bestaan uit twee onderdelen:
Consulaatkosten: voor het aanvragen van een toeristenvisum brengt het Consulaat van Oezbekistan kosten in rekening. Deze bedragen € 60,00 voor een single entry (verblijf 7 dagen) en € 80,00 voor een single entry (verblijf 30 dagen).
Afhandelingskosten: de afhandelingskosten bedragen € 80,00 (excl. btw) per paspoort.

Turkmenistan
Eveneens een land waarvan we voorlopig niet verwachten dat het de visumplicht afschaft.
De situatie is vergelijkbaar met die van Oezbekistan; u heeft een LOI nodig die wij als onderdeel van een reispakket kunnen regelen.

Adres van het Consulaat van Turkmenistan
15 Boulevard Général Jacques
B-1050 Brussel, België
Telefoon: +3226481874

U kunt een single entry toeristisch visum voor Turkmenistan aanvragen. De maximale verblijfsduur is 30 dagen. De verblijfsduur hangt van de data in de uitnodiging die u hebt. De procedure op het Consulaat duurt 2 weken.
Voor de aanvraag van een toeristisch visum hebt u de volgende documenten nodig:

  • Origineel paspoort (nog minimaal 6 maanden na afloop van het visum geldig en twee lege pagina’s naast elkaar)
  • Twee recente kleuren pasfoto’s
  • Volledig op de computer ingevuld visumaanvraagformulier aanvraagformulier Turkmenistan downloaden
  • De geldige uitnodiging uitgegeven door het Ministerie in Turkmenistan (regelen wij voor u in geval u een reis bij ons boekt)
  • Hotelbevestiging en e-ticket of een programmabeschrijving van een reisbureau (regelen wij eveneens voor u)

De kosten voor een toeristenvisum bestaan uit twee onderdelen:
Consulaatkosten: voor het aanvragen van een toeristenvisum brengt het Consulaat van Turkmenistan kosten in rekening. Deze bedragen € 35,00 voor een visum met een verblijf van maximaal 10 dagen, € 45,00 voor een visum met een verblijf van maximaal 20 dagen en € 55,00 voor een verblijf van maximaal 30 dagen.
Afhandelingskosten: de afhandelingskosten bedragen € 80,00 (excl. btw) per paspoort.